Контракти.ua

731  —  06.04.21
Кравчук пояснив, чому переговорів щодо Донбасу в Мінську більше не буде
Кравчук пояснив, чому переговорів щодо Донбасу в Мінську більше не буде

Білорусь перебуває у сфері впливу Росії, на її території відбуваються російські військові маневри, і тому Україна не може більше там вести переговори щодо Донбасу.

Про це у вівторок, 6 квітня, заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі програми Сьогодні День.

Таким чином він прокоментував слова віце-прем'єр-міністра Олексія Резнікова про те, що до Білорусі "немає довіри".

"Я не думаю, що тут йдеться тільки про довіру. Я переконаний, що країна, яка невпорядкована, яка веде складну боротьбу з опозицією, яка в цій боротьбі використовує заборонені, непередбачувані методи, репресії, країна, яка перебуває у сфері впливу Росії, країна, де проходять російські військові маневри і так далі - не може бути майданчиком для вирішення такого питання, яке називається "боротьба за мир", - заявив Кравчук.

За його словами, місцем для переговорів може бути тільки нейтральна країна, проте поки що конкретних пропозицій немає.

"Вирішуватиме українська влада. Таких країн, які ні від кого не залежать і можуть створити умови для проведення зустрічей, у Європі багато. Це не проблема. Є тільки проблема: бажання і узгодження", - сказав Кравчук.

Він додав, що це буде основне питання для спецпредставника ОБСЄ на переговорах щодо Донбасу Хайді Грау, яка є модератором переговорів.

Статьи по теме
"Мінськ-3" чи "Стамбул-1": експерт розповів про справжні цілі Путіна після трьох місяців війни

Росія хоче заморозити війну та зафіксувати нову лінію розмежування, переконавши Європу змусити Україну погодитися на "Мінськ-3" чи "Стамбул-1".
21.05.22 — 996

Зеленський та троє експрезидентів попрощалися з Леонідом Кравчуком
Зеленський та троє експрезидентів попрощалися з Леонідом Кравчуком

Чинний президент України Володимир Зеленський попрощався із першим главою держави Леонідом Кравчуком.
18.05.22 — 932