Контракти.ua

1421  —  30.03.21
Домашній рецепт зефіру із заморожених фруктів від телеведучого Олега Панюти
Домашній рецепт зефіру із заморожених фруктів від телеведучого Олега Панюти

Щоб убезпечити себе і свою сім’ю від не надто корисних солодощів, якими переповненні супермаркети, чудова альтернатива – це виготовлення їх своїми руками в домашніх умовах. Маючи запаси різноманітних фруктів і ягід, з них можна приготувати різноманітні смаколики. Без сумніву, рідні оцінять ваші старання і будуть в захваті.

Так, сім’я популярного телеведучого тижневика «Сьогодні. Підсумки» на каналі «Україна» Олега Панюти  прихильники таких десертів. Ось і цими вихідними пригощались натуральним зефіром зі смаком полуниці, чорниці, м’яти та інших продуктів, який приготувала дружина телеведучого. Рецептом ніжних і натуральних солодощів Олег Панюта поділився в соцмережах.

Інгредієнти

·        200 гр пюре (печені яблука, або свіжа чи розморожена чорниця, полуниця, вишня, слива, тобто, все, що містить пектин)

·        200 гр цукру

·        1 чайна ложка лимонної кислоти

Для сиропу знадобиться

·        250 гр цукру

·        100 гр інвертного сиропу

·        9 гр агар-агару

·        120 гр води

·        1 яєчний білок

Спосіб приготування

1.    Спочатку потрібно змішати пюре з цукром і додати лимонну кислоту.

2.    Приготувати сироп з усіма інгредієнтами, крім яєчного білка, і проварити його до 110 градусів, потім додати фруктове пюре, опустити температуру до 80 градусів і ввести білок. Наступне, що потрібно зробити, це збити суміш в міцну піну і  швидко відставити, бо агар сприяє швидкому згущенню.

3.    Потім викласти зефір на килимок і через деякий час можна смакувати.

«Я люблю солодке. Мені пощастило, що дружина вирішила проекспериментувати саме із зефіром – з різними смаками, мінімумом цукру, підбираючи натуральні барвники. Тож, тепер маю задоволення насолоджуватися різними смаками та кольорами. Це і рожевий із полуниці, і ніжний із чаю матча. Якщо бачу дивовижний м’ятний колір – знаю, що це надзвичайно тонізуючий смак. А ще абрикосовий зі спогадами літа, насичений чорничний, чи, навіть, гарбузовий – усі це натуральне та дуже смачне», - розповів Олег Панюта.