Контракти.ua

640  —  29.03.21
Екс-главу ПриватБанку оголосили в розшук
Екс-главу ПриватБанку оголосили в розшук

Колишнього голову правління "ПриватБанку" Олександра Дубілета оголосили в розшук. Він фігурує у справі про махінації у фінансовій установі до її націоналізації.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За його словами, відповідну постанову про розшук Дубілета винесло Національне антикорупційне бюро України яке веде розслідування справи "ПриватБанку".

Відзначимо, раніше в ЗМІ з'являлася інформація про те, що колишні топ-менеджери банку проживають в Австрії і Швейцарії.

Нагадаємо, в лютому Дубілету оголосили підозру у справі про розтрату 136 млн гривень "ПриватБанку" шляхом зловживання службовим становищем. До цього в Києві у цій справі посадили літак з його колишнім заступником Володимиром Яценком, коли він намагався вилетіти до Австрії. Його відпустили під заставу понад 52 млн гривень.

У березні НАБУ оголосило Дубілету нову підозру - на цей раз в причетності до розтрати 8,2 млрд гривень. За даними слідства, він напередодні самої націоналізації нібито розпорядився вивести гроші на рахунки пов'язаної з банком юридичної особи. На майно Дубілета і інших фігурантів накладено арешт.

У другій справі фігурують екс-заступник голови правління Людмила Шмальченко і колишня начальниця департаменту міжбанківських операцій, яким обрано запобіжний захід у вигляді застави.

Статьи по теме
НАБУ та САП викрили дві злочинні групи, які заволоділи 117 млн гривень
НАБУ та САП викрили дві злочинні групи, які заволоділи 117 млн гривень "Укрзалізниці"

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) викрили дві організовані групи на заволодінні коштами АТ "Укрзалізниця" при закупівлі кабельно-провідникової продукції.
15.03 — 307

НАБУ і САП повідомили про підозру голові НБУ Шевченку
НАБУ і САП повідомили про підозру голові НБУ Шевченку

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у протизаконних діях голові Національного банку Кирилу Шевченку у період його керівництва "Укргазбанком".
06.10.22 — 597

Затверджено нового голову САП
Затверджено нового голову САП

Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко, фото з відкритих джерел
28.07.22 — 607