Контракти.ua

705  —  26.03.21
Розумні люди обговорюють ідеї, пересічні – події, тупарі – людей, ми – двері. Але, що далі?
Розумні люди обговорюють ідеї, пересічні – події, тупарі – людей, ми – двері. Але, що далі?

Рауль Чілачава: Я згоден з активістами – двері не тільки речовий доказ, але й важливий свідок. В рамках впровадження вони повинні бути допитані і брати участь в усіх процесуальних діях, а не шастати по сумнівним ток-шоу.

Друге спостереження – від вчора Арестович знов розвідник, герой революції та відомий активіст-волонтер, який від імені держави визнав політичні переслідування в Україні. Звісно, після цієї викривальної заяви державна машина повинна схаменутися і відпустити на волю усіх політичних бранців системи.

Як колись сказав Славко Вакарчук: розумні люди обговорюють ідеї, пересічні – події, тупарі – людей, ми – двері.

Тепер про кейс дверей докладніше. Наратив ОП та МВС виявився набагато потужнішим, ніж у активістів. Професійні спікери від влади та журналісти обіграли мамкиних блогерів та активістів, які ще й досі не мають чіткої позиції з приводу останньої протестної акції. Ніхто не розуміє, хто бив шибки та обмальовував фасад: організатори, провокатори, невідомі патріоти, відомі патріоти.... Ніхто не розуміє – такою була мета, це "грона народного гніву", чи просто ексцес виконавців?

Таке враження, що у організаторів акції вс@алася невістка, за версією ОП – це вс@ався Порошенко. Я вже не згадую персонажа, якого затримало МВС, і тепер усі з великою увагою слухають його історії про літаючий КАМАЗ та високу нагороду з рук Гелетея.....

А головне – немає чіткого месседжу від організаторів акціїї. Шо далі? Подальша радикалізація, підпали автівок, махач з поліцією, погроми в урядовому кварталі або на дачі у Президента або мирний протест з виконанням патріотичних пісень та декламація віршів?

Адже за думкою багатьох блогерів – підпали і погроми це нормальна форма протеста, яку ми часто можемо побачити в багатьох країнах ЄС, а мирні протести – це для слабаків з РФ та Білорусі.

Як учасник двох Майданів і кількох несанкційованих бійок і як людина похилого віку, я давно не беру участь у акціях протесту, тим більше безкоштовно. Саме тому я підтримую будь які радикальні дії активістів і будь які мирні протести. Та все ж я хотів би знати, що далі, а головне – чи готові учасники протестів до того, що у відповідь на підпали та погроми поліція буде застосовувати нелетальну (вбиває та калічить часто) зброю, проводити арешти, а суди виноситимуть вироки, і це буде тюрма?

Також я хотів би нагадати усім, що тільки тому, що Майдан переміг – більшість його учасників знаходяться на волі. Іншими словами – якщо ви ламали двері ОП, але не захопили ОП, а потім владу в країні – скоріше за усе вас від@із@ить Беркут, а потім Печерський суд винесе вирок. Спитайте у Арестовича, він може і не розвідник, але історію, на відміну від багатьох, добре знає.

Автор: Рауль Чілачава, журналіст і блогер

Статьи по теме
Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року
Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року

Українські біженці у Польщі отримують щомісячну допомогу на дітей до 18 років. Виплати складають 800 злотих – майже 8000 грн.
вчера, 18:16 — 164

Фон дер Ляєн: ЄС не стане зменшувати підтримку України після схвалення допомоги в США
Фон дер Ляєн: ЄС не стане зменшувати підтримку України після схвалення допомоги в США

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн запевнила, що Євросоюз не стане менше допомагати Україні після схвалення довгоочікуваного пакету американської допомоги.
23.04 — 181

Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа
Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа

Допомога США може зруйнувати масштабні плани окупантів.
23.04 — 190