На вигляд – курячі ніжки, насправді ж – і курятина, і гарнір водночас. У рубриці «Смачний ранок» програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Григорій Герман поділився цікавим рецептом під назвою «Фальшиві курячі ніжки».
«Однією з найпопулярніших українських страв у всьому світі вважається котлета по-київськи. Але у приготуванні ця страва досить складна, і щоб зробити її ідеальною, треба знати кілька важливих таємниць. Сьогодні ж я розповім, як приготувати дуже схожу страву, тільки набагато простішу – ідеальної форми, на кісточці, але зі своїм сюрпризом всередині», – розповів Григорій Герман у програмі «Ранок з Україною».
Для приготування курячих ніжок за рецептом ведучого каналу «Україна» знадобляться:
Гомілки курячі – 4 шт.
Олія – 3 ст.л.
Вода – 250 мл
Часник – 2 зуб.
Розмарин – 2 гіл.
Картопля – 3 шт.
Моцарела – 200 г
Борошно – 2 ст.л.
Яйце – 2 шт.
Сухарі панірувальні – 100 г
Паприка мелена, гірчиця мелена, сіль і перець
Картоплю помити і відправити у духовку запікатись. Тим часом можна приготувати гомілки. Поставити пательню на вогонь і додати трохи олії. Обережно зняти шкіру з гомілок. Відправити гомілки на розігріту пательню та додати один зубчик часника і гілочку розмарину. Коли гомілки набули золотавого кольору, обережно влити склянку води і накрити пательню кришкою. Тушкувати курку майже до готовності – протягом 30-40 хвилин. Обібрати м’ясо, проте кісточки викидати не варто. Подрібнити м’ясо та пересипати в окрему миску. Готову картоплю дістати з духовки, очистити від шкірочок і натерти. Змішати м’ясо з картоплею. Подрібнити зелень і закинути в начинку, посолити і поперчити. Натерти сир і теж додати до начинки. Ретельно перемішати.
Для паніровки борошно змішати з паприкою і висипати суміш в одну миску. В іншій збити два яйця. А в третю миску відправити панірувальні сухарі та суху гірчицю.
З фаршу сформувати котлету, в середину якої вкласти кісточку. Занурити у борошно, яйця, а потім у панірувальні сухарі. Смажити у фритюрі до готовності.