Контракти.ua

659  —  12.03.21
В Україні спиртзавод продали за рекордну ціну
В Україні спиртзавод продали за рекордну ціну

Фонд держмайна продав на онлайн-аукціоні Мишковицький спиртзавод у Тернопільській області за ціною, у 25 разів дорожчу за стартову.

Про це повідомляється на сайті відомства в п'ятницю, 12 березня.

"За право власності на актив на відкритих торгах змагалися вісім учасників, які збільшили ціну зі стартових 7,2 млн грн до 181 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Переможцем аукціону стала компанія Енерджі Солюшинз Україна. Вона останнім кроком торгів підняла ціну відразу з 85 млн до 181 млн гривень, уточнює ЛІГА.Бізнес. Компанія зареєстрована в Чернігівській області. У Держреєстрі юросіб її бенефіціарним власником вказаний Сурген Геворкян.

Мишковицький спиртзавод вже виставлявся на аукціон 28 грудня 2020 року. Тоді переможцем торгів стала компанія Золотники-Агро із пропозицією в 12,8 млн гривень. Але компанія не провела оплату - і результати аукціону були анульовані.

На сьогоднішній день актуальна ціна продажу Мишковецького спиртзаводу є найвищою, заплаченою інвесторами на аукціонах за спиртові активи Укрспирту.

Колишній рекорд був зафіксований під час продажу Вишняківського спиртзаводу в Полтавській області. Компанія РесурсПромЗахід повинна була заплатити 234 млн гривень, але пізніше відмовилася проводити оплату. Результати аукціону були визнані недійсними. А при повторному аукціоні Вишняківський спиртзавод був проданий за 101 млн гривень.

Всього Фонд держмайна планує продати 41 спиртзавод і 37 об'єктів державного концерну Укрспирт.

Статьи по теме
З початку посівної аграрні підприємства ФДМУ обробили 7 000 га
З початку посівної аграрні підприємства ФДМУ обробили 7 000 га

Виконуюча обов’язки голови Фонду державного майна Ольга Батова повідомила про проведення посівної аграрними підприємствами зі сфери управління ФДМУ, повідомляє пресслужба Фонду.
30.03.22 — 617

Минюст продаст два спиртзавода за долги по зарплате
Минюст продаст два спиртзавода за долги по зарплате

Сумма задолженности по зарплате каждого из заводов составляет всего лишь около 100 тысяч гривен.  
03.05.18 — 956

Сегодня налоговики проводят обыски на спиртзаводах в 11 областях Украины
Сегодня налоговики проводят обыски на спиртзаводах в 11 областях Украины

В одиннадцати областях Украины проходят обыски на государственных спиртовых заводах. На данный момент изъята 1 тысяча тонн неучтенного спирта.
21.08.17 — 1960