Популярний ведучий і кулінар Григорій Герман в авторській рубриці «Смачний ранок» розповів, як урізноманітнити стіл на Масницю. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» телезірка поділився рецептом смажених солоних млинців із азіатськими нотками.
«Ті млинці, які ми з вами звикли їсти які ми з вами звикли їсти, і ті, які готують у Південно-Східній Азії, абсолютно різні речі. А між тим, оті азіатські – надзвичайно смачні, хрусткі і приготовлені з досить оригінального тіста. Проте, я впевнений, така інтерпретація знайомої страви вам припаде до душі» – прокоментував Григорій Герман в ефірі каналу «Україна».
Для приготування млинців за рецептом ведучого «Ранку з Україною» знадобляться:
Яйця – 2 шт.
Борошно – 4 ст.л.
Крохмаль – 2 ст.л.
Часник – 1 зуб.
Вершкове масло – 2 ст.л.
Соєвий соус – 3 ст.л.
Цибуля-порей – 1 шт.
Жовток – 1 шт.
Кальмари – 200 г
Морква – 1 шт.
Курячі стегна – 250 г
Пекінська капуста – 100 г
Сіль
Змішати борошно та крохмаль. Вбити у суміш яйця, помішуючи, ввести 1 склянку води – тісто має бути рідке. Додати сіль. Готове тісто відставити на 20 хвилин.
Подрібнити цибулю-порей і моркву. Смажити на пательні, з додаванням рослинної олії. Подрібнити курячі стегна і додати до обсмаженої овочевої суміші. Одразу ж нарізати кальмари і, коли курка буде майже готова, відправити морепродукти до пательні. Смажити протягом 30-40 секунд і зняти з вогню. Перекласти начинку в окрему миску, додати жовток і ретельно перемішати. Пекінську капусту подрібнити і додати до начинки.
Смажити млинці на середньому вогні. Тим часом поставити окрему сковорідку з рослинною олією розігріватись. Загорнути начинку в млинці та обсмажити у фритюрі.