Контракти.ua

873  —  11.03.21
Секретар РНБО анонсував націоналізацію Мотор Січ
Секретар РНБО анонсував націоналізацію Мотор Січ

Рада нацбезпеки та оборони ухвалила рішення про повернення Україні підприємства “Мотор Січ”. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

“На сьогоднішній день прийнято відповідне рішення, згідно з яким підприємство “Мотор Січ” буде повернуто українському народу. Буде повернуто у власність Українській державі, в законний, конституційний спосіб найближчим часом. Наші підприємства оборонно-промислового комплексу, які дивним чином опинилися у приватних руках, на сьогоднішній день кожне буде розглядатися окремо”, - заявив Данілов.

Він додав, що якщо підприємство є стратегічно важливим для України, то держава законним способом буде його повертати в свою власність.

"Люди, які вкладали свої гроші, інвестували в ці підприємства, будуть обов'язково отримувати відповідну компенсацію. Це робиться для нацбезпеки нашої країни", - додав Данілов.

ПАТ "Мотор Січ" є одним з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Продукція підприємства постачається в більш ніж у 100 країн світу. Після приватизації 1990-х “Мотор Січ” контролював В'ячеслав Богуслаєв, який був головою правління, генеральним директором, а потім – почесним президентом компанії. У грудні 2019 Богуслаєв повідомив, що продав понад 50% акцій китайській Skyrizon Aircraft Holdings Limited за 250 млн доларів.

Статьи по теме
В преддверии второй волны кризиса украинцы берут в долг и тратят сбережения
В преддверии второй волны кризиса украинцы берут в долг и тратят сбережения

Чтобы забыть о неприятностях, принесенных кризисом, украинцам хватило три года. Уже в 2011-м соотечественники снова тратят сбережения, а кому не хватает средств — занимают у банков.
05.10.11 — 15844