В авторській рубриці «Смачний ранок» Григорій Герман ділиться найкращими стравами та кулінарними лайфхаками. Спеціально до Масниці ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» підготував особливий рецепт млинців із буряка, ідеальним доповненням яких є оселедець.
Для приготування рожевих млинців за рецептом Григорія Германа знадобляться:
Відварений буряк – 1 шт.
Молоко – 120 мл
Борошно – 100 г
Мак – 2 ч.л.
Олія – 2 ст.л.
Крем-сир – 200 г
Яйця перепелині (або курячі) – 2 шт.
Рожева цибуля – 1 шт.
Оселедець – 1 шт.
Оцет – 2 ст.л.
Кріп та сіль
Відварений буряк очистити, нарізати та перебити у блендері. Пересипати перебитий буряк в миску, додати частину молока і мак, ретельно перемішати. Ввести борошно, влити молоко і рослинну олію та замісити тісто за допомогою міксеру. Посолити суміш. Смажити млинці на пательні.
Цибулю нарізати півкільцями та залити оцтом, бажано якимось смачним, наприклад, винним. Подрібнити зелень і додати її до крем-сиру, влити трішечки рослинної олії та ретельно перемішати. Оселедець розібрати на філе, очистити від кісточок і нарізати смужками. Почистити яйця та розрізати їх навпіл.
Викласти млинці на тарілку та прикрасити начинкою – викласти крем-сир, оселедець, яйця і мариновану цибулю, зверху посипати дрібкою подрібненого кропу. Смачного!