Контракти.ua

484  —  07.03.21
У Донецькоблгазі пояснили ситуацію з постачанням газу
У Донецькоблгазі пояснили ситуацію з постачанням газу

Донецькоблгаз обмежив газопостачання об'єктів Донецьктеплокомуненерго на виконання листа НАК Нафтогаз України.

Про це повідомляє прес-служба облгазу в неділю, 7 березня.

"На працівників ВАТ Донецькоблгаз здійснювалися систематичні напади так званими "представниками громадськості", проведення робіт перешкоджали посадовці органів місцевого самоврядування та працівники поліції. В результаті таких дій було завдано тілесних ушкоджень технічним працівникам ПАТ Донецькоблгаз і майну підприємства", - сказано в заяві.

У облгазі додали, що "в нічний час під керівництвом губернатора Донецької області Кириленка Павла, в порушення положень Правил поставки природного газу, Кодексу газорозподільних систем і технічних регламентів, відбувалося несанкціоноване втручання в газове обладнання невстановленими особами".

Як наголосили в облгазі, через борги Донецьктеплокомуненерго втратило статус постачальника природного газу для своїх об'єктів, тому з 1 березня споживає природний газ несанкціоновано і повинно було самостійно звернутися в Донецькоблгаз з повідомленням про їх відключення.

Донецькоблгаз зазначив що "ніякі усні чи письмові доручення" відновити "газопостачання" є незаконними. Крім того, Донецькоблгаз змушений буде компенсувати вартість газу, спожитого Донецьктеплокомуненерго власними коштами Оператору ГТС, а це може становити від 150 до 300 млн грн щомісяця залежно від погодних умов.

Що стосується кримінальної справи, порушеної поліцією, в Донецькоблгазі кажуть, що дії з відключення об'єктів Донецьктеплокомуненерго відбувалися передбаченим чинним законодавством України способом. Співробітники Донецькоблгазу подали заяви про вчинення кримінальних правопорушень на чиновників органів місцевого самоврядування, органів Нацполіції і Донецьктеплокомуненерго, які втручалися і блокували діяльність Донецькоблгазу під час здійснення заходів з відключення від системи газопостачання Донецьктеплокомуненерго, а також несанкціоновано відновлювали газоспоживання.

Статьи по теме
Глава
Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ

Україна потребує великої кількості систем протиповітряної оборони, щоб захистити підземні газові сховища.
02.05 — 248

Держкомпанії зобов'язали продавати газ за пільговою ціною для виробників електроенергії
Держкомпанії зобов'язали продавати газ за пільговою ціною для виробників електроенергії

Кабінет міністрів вніс зміни до Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу від 6 березня 2022 року № 222.
15.04 — 248

Шмигаль оголосив, чи продовжить Україна транзит газу з РФ
Шмигаль оголосив, чи продовжить Україна транзит газу з РФ

Україна готова розглянути варіанти здійснення транзиту газу з РФ, якщо в ньому будуть зацікавлені європейські партнери.
05.03 — 322