Контракти.ua

533  —  05.03.21
Санкції стосовно білоруських топчиновників та бізнесменів розгляне РНБО, - Гончаренко
Санкції стосовно білоруських топчиновників та бізнесменів розгляне РНБО, - Гончаренко

Санкції стосовно білоруських топчиновників та бізнесменів розглянуть у Раді національної безпеки та оборони.

Про це йдеться у відповіді на запит народного депутата Олексія Гончаренка про запровадження таких санкцій.

"Надійшла відповідь від голови Офісу Президента про те, що мій запит про введення санкцій стосовно білоруських топ-чиновників та бізнесменів, які своїми статками підтримують режим Лукашенка, переданий до РНБО", - повідомив народний депутат у своєму телеграм-каналі.

"Це гарні новини, адже, наприклад, велика кількість білоруських бізнесменів та топ-чиновників досі знаходяться не під санкціями. Я вже писав, що є такий Микола Воробей проти якого введені санкції ЄС. Він є «гаманцем» Лукашенка, але разом з тим саме Микола Воробей володіє ПрикарпатЗахідтранс. Це компанія, якою користувався Медведчук і яка володіла сумнозвісною трубою Медведчука. Тобто, по суті, окрім того, що Воробей є «гаманцем» Лукашенка, він також і є «гаманцем» Медведчука. Крім цього, Медведчук та Козак тримають великі суми в банку Вороб’я", - пояснив Гончаренко.

Він висловив сподівання, що РНБО якнайшвидше запровадить "санкції проти ворогів України та Білорусі".

Статьи по теме
План перемоги України має
План перемоги України має "продуктивні кроки", - Держдеп США

Минулого тижня президент Володимир Зеленський був із візитом у США, де представив План перемоги України. Зокрема, Сполучені Штати вважають, що він містить продуктивні кроки.
03.10 — 186

Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW
Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW

Кремль продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні війни, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення української держави.
24.09 — 228

Зеленський оновив склад РНБО
Зеленський оновив склад РНБО

Президент України Володимир Зеленський змінив склад РНБО Це пов'язано з нещодавніми кадровими перестановками у Кабміні та Офісі президента.
13.09 — 284