Контракти.ua

502  —  04.03.21
Україна готова обговорювати з ЄС міжнародні паспорти вакцинації
Україна готова обговорювати з ЄС міжнародні паспорти вакцинації

Україна готова приєднатися до дискусії з європейськими партнерами про міжнародні паспорти вакцинації.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на прес-конференції у четвер, 4 березня.

"На мою думку, найкращий варіант і найбільш надійний - це електронна верифікація вакцинованої особи. Можна називати його "паспорт вакцинації", йдуть дискусії", - сказав Шмигаль.

За його словами, Україна буде рухатися шляхом електронної верифікації і QR-кодів, які будуть прив'язані до реєстру вакцинованих. Аналогічна дискусія ведеться і в Європі, але остаточного рішення, яким повинен бути закордонний паспорт вакцинації, поки немає.

"Будь-який папір можна підробити. Коли є QR-код, за який відповідає держава... це найбільш простий і надійний спосіб такої верифікації вакцинованих осіб. Європа цю дискусію почала, вона триває. Кінцевого варіанту, яким повинен бути умовний паспорт вакцинованої особи... єдиної думки немає", - пояснив Шмигаль.

Прем'єр додав, що Україна буде долучатися до таких дискусій і пропонувати свій досвід - реєстр вакцинованих осіб, який запрацював в країні з 1 березня.

"Я думаю, що ми знайдемо компроміс приблизно в цих параметрах - QR-код, державні реєстри, якась загальна верифікація між країнами. Влітку ситуація буде стабілізована", - резюмував він.

Статьи по теме
План перемоги України має
План перемоги України має "продуктивні кроки", - Держдеп США

Минулого тижня президент Володимир Зеленський був із візитом у США, де представив План перемоги України. Зокрема, Сполучені Штати вважають, що він містить продуктивні кроки.
03.10 — 186

До кінця року в Україні виготовлять 1,5 млн дронів, - Шмигаль
До кінця року в Україні виготовлять 1,5 млн дронів, - Шмигаль

До кінця 2024 року в Україні планують виготовити 1,5 млн дронів. Також уряд запустив експериментальний проєкт щодо сертифікації шкіл операторів безпілотників.
01.10 — 203

Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW
Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW

Кремль продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні війни, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення української держави.
24.09 — 228