Контракти.ua

512  —  23.02.21
У МОЗ розповіли, як записатися на вакцинацію від коронавірусу
У МОЗ розповіли, як записатися на вакцинацію від коронавірусу

Запис на вакцинацію від COVID-19 для всіх охочих буде відкрито з 1 березня і відбуватиметься він через застосунок “Дія”, портал “Дія” та контакт-центр МОЗ з питань COVID-19.

Про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер, повідомляє Укрінформ.

"МОЗ спільно з Мінцифри збільшили кількість послуг, які може отримати громадянин у своєму смартфоні або з комп’ютера, не виходячи з дому. Ми створили послугу - запис до листа очікування на вакцинацію від COVID-19, який буде доступний у застосунку та на порталі “Дія”. Це дуже важливо і стосується українців, які хочуть записатися в чергу (на вакцинацію), віком від 18 до 59 років. Ідея полягає в наступному: кожен охочий з 1 березня матиме змогу потрапити до цього списку і зробити це можна буде на порталі “Дія”, застосунку “Дія” і за допомогою контактного центру”, - пояснив Кучер.

Заступник міністра нагадав, що відповідно до дорожньої карти вакцинації від COVID-19 передбачено наступну послідовність вакцинації: на першому етапі будуть вакцинувати медпрацівників лікарень, які працюють із хворими на COVID-19, мешканців закладів для людей похилого віку, військовослужбовців у зоні проведення ООС; на другому етапі — медпрацівників, людей похилого віку 80+ та соціальних працівників; на третьому етапі - людей віком від 65 років, працівників критично важливих структур, державної безпеки, працівники сфери освіти; на четвертому етапі - людей від 60 років, людей з хронічними захворюваннями, осіб, які працюють та відбувають покарання в місцях обмеження волі.

Українці віком від 18 до 59 років, які не входять в зазначені групи вакцинації, можуть вакцинуватися на 5-му етапі.

“Коли згідно з дорожньою картою з вакцинації настане відповідний етап, громадянам, які будуть в електронній черзі, запропонують записатися до пункту щеплення, обравши відповідний найближчий пункт, дату та час візиту”, - сказав Кучер.

Кучер додав, що зараз йде підготовка контакт-центру до прийому звернень громадян з приводу запису на вакцинацію, зокрема тестуються деякі внутрішні процеси.

Статьи по теме
Обов'язкова вакцинація. У МОЗ назвали кількість відсторонених від роботи
Обов'язкова вакцинація. У МОЗ назвали кількість відсторонених від роботи

В Україні відсторонили від роботи понад 7,5 тисячі працівників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та медиків невакцинованих від коронавірусу. Вони зобов'язані були зробити як мінімум одне щеплення до 31 січня.
08.02.22 — 470

Програму єПідтримка розширили
Програму єПідтримка розширили

Дію програми єПідтримка, за якою українці отримують тисячу гривень за вакцинацію від коронавірусу, розширили.
02.02.22 — 467

Бустерну дозу тепер можна отримати раніше. Названо новий термін
Бустерну дозу тепер можна отримати раніше. Названо новий термін

Кабінет міністрів вдвічі скоротив мінімальний термін отримання бустерної дози вакцини від COVID-19. Від тепер її рекомендують робити з 90-го дня.
27.01.22 — 760