Контракти.ua

536  —  22.02.21
Українці скаржаться на клопів і тарганів в поїздах
Українці скаржаться на клопів і тарганів в поїздах

Поїзд їде – клопи вечеряють. Після нічної поїздки з Харкова до Трускавця пасажири поскаржилися в мережі на укуси і сильний свербіж.

Фотографія почервонілого тіла викликала справжній ажіотаж в коментарях. Хтось пише, що теж бачив комах в поїздах, а хтось вважає, що причина – зовсім не в укусах:

- "Натрапили уперше на клопів, як їхали Київ – Трускавець. Це просто шок. Сильний свербіж не давав нам спокою ні вдень, ні вночі".

- "На фото, схоже, звичайна алергія на спиртне, і, як наслідок, фантазії про укуси клопів".

Через кілька днів переговорів із офісом "Укрзалізниці" новинам "Сьогодні" ексклюзивно показали, як обробляють вагони отрутою. Кожен вагон піддається такому чищенню двічі на місяць. Залізничники й самі іноді бачать комах. Але трапляється це не часто.

Співробітники УЗ запевняють: комахи ніяк не можуть пережити обробку вагонів. До речі, після "хімічної атаки" в поїздах роблять ретельне вологе прибирання. Проти тарганів також використовують отруту в шприцах. Для людей цей хімікат нешкідливий.

Інший важливий аспект – прання постільної білизни. Його обробляють при 171 градусі за Цельсієм. Жоден клоп при такій температурі не виживе. Перед упаковкою білизну ретельно сушать – щоб не завелися комахи.

Але появи клопів у вагоні в УЗ не заперечують. Адже всього три роки тому в поїздах на Ковель спостерігалося справжнє засилля цих комах. Правда, ті вагони були дуже старими.

"Все може бути. Перевіримо. Міг би сказати, що, можливо, це у пасажира не з поїзда, а, наприклад, з готелю. Але це некоректно. Зв'яжемося, з'ясуємо, знайдемо засоби компенсації", – говорить в.о. члена правління "Укрзалізниці" Олександр Перцовський в новинах "Сьогодні" на каналі "Україна".

Обіцяють, що якщо клопів все ж таки виявлять, на підрядника чекають штрафи.

 

Статьи по теме
Українців попередили про затримку потягів через негоду
Українців попередили про затримку потягів через негоду

Низка потягів сьогодні, 11 грудня, запізнюються через погіршення погодних умов. Українців попереджають про незручності.
11.12.22 — 453

УЗ змінила правила для пасажирів електричок у Київській області
УЗ змінила правила для пасажирів електричок у Київській області

Укрзалізниця змінила правила для пасажирів приміського залізничного сполучення у Київській області. Тепер вони повинні мати при собі сертифікат про щеплення від COVID або негативний ПЛР-тест.
12.11.21 — 556

Пасажирів без COVID-документів уже не пускають у потяги
Пасажирів без COVID-документів уже не пускають у потяги

Співробітники АТ «Укрзалізниця» за першу половину доби 21 жовтня 2021 року не допустили до поїздки 18 пасажирів через відсутні належні документи - сертифікат про вакцинацію, або документ про отримання хоча б однієї дози вакцини чи негативний тест на COVID-19.
22.10.21 — 643