Контракти.ua

769  —  20.02.21
Данілов анонсував нові санкції щодо депутатів
Данілов анонсував нові санкції щодо депутатів

На наступному засіданні Ради національної безпеки й оборони (РНБО) буде винесене питання про запровадження нових санкцій, зокрема щодо українських депутатів.

Про це у ефірі "Свобода слова Савіка Шустера" заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.

"Як і минулого разу я сказав, що далі буде, повірте - і далі буде! Далі будуть офшори, власність, все, що поцуплене з 1991 року в українського народу, буде повернуте українському народу. Більш того, усі депутати, у яких статки в 300-400 мільйонів, люди добрі, де ви це взяли? Зупиняється це все", - сказав Данілов.

За його словами, на наступному засіданні РНБО всі побачать "більше і цікавіше".

"І там будуть депутати, там буде багато тих людей, які жодного разу не працювали, а мають величезні статки - усі будуть повертати, і в тому числі, що стосується українських надр. Це буде окрема ситуація. Коли забрали усе, що можна забрати, жодної копійки не сплачують до бюджету. Закінчилися ті часи", - повідомив секретар РНБО.

Він також пообіцяв, що надалі буде оприлюднена інформація щодо осіб, "які мають бізнес в Росії, заробляють там гроші, потім їх витрачають на промивання нам мізків".

"Найближчим часом це буде публічна інформація і всі це бачитимуть", - резюмував Данілов.

Нагадаємо, 19 лютого, Рада національної безпеки та оборони включила політика Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список за фінансування тероризму. Загалом санкції запроваджено щодо 8 осіб та 19 компаній, зокрема - п'яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ - Москва. Санкції також застосовані до компаній, що обслуговують ці літаки.

2 лютого президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції щодо пов'язаних з представниками партії ОПЗЖ Медведчуком і депутатом Тарасом Козаком телеканалів 112, NewsOne і ZIK, а також двох літаків, на яких ті літали до Росії прямими рейсами.

Статьи по теме
Зеленський змінив секретаря РНБО
Зеленський змінив секретаря РНБО

Президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря РНБО і призначив на цю посаду Олександра Литвиненка.
26.03 — 276

Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками
Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками

Юрій Богданов: Любов Путіна та його пропаганди до порівняння війни з Україною (або, як він каже, з усім Заходом) з Другою Світовою війною передбачає логічну лінію «ми як діди зараз всіх переможемо». Як діди. Чому ми взагалі про це говоримо? Тому що я втомився читати трохи сповнені відчаю та песимізму тексти на тему «ось Росія зможе воювати хоч 10 років», бо зараз їх заводи запрацюють і будуть виробляти 10000 танків на рік і 100000 БПЛА на годину. А ще росіяни підуть за першим покликом вождя помирати нескінченно. Якась частина піде, але не та, яка треба Путіну. Наче говорили про це 100 разів, а все одно – по колу і по колу.
27.06.23 — 580

Том Купер. Війна в Україні, 19 квітня 2023. Про перевагу в повітрі та контрнаступ
Том Купер. Війна в Україні, 19 квітня 2023. Про перевагу в повітрі та контрнаступ

Перша частина нового звіту Тома Купера не надто втішна: росіяни мають (нехай обмежену) перевагу в повітрі й почали застосовувати новий тип авіаційних боєприпасів — прочитується традиційна вимога Купера надавати Україні більше й ще більше засобів ППО. В другій — більш оптимістичній — частині проскакує нетипова для аналітика думка, що якісь кроки до широкого наступу ЗСУ вже роблять й він більше не видається неможливим за даних умов.
20.04.23 — 747