Контракти.ua

810  —  15.02.21
Максим Степанов: «Вакцина від коронавірусу приїде в Україну вже наступного тижня»
Максим Степанов: «Вакцина від коронавірусу приїде в Україну вже наступного тижня»

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в прямому ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна», заявив, що вакцину від COVID Україна отримає вже наступного тижня.

За словами міністра, українська сторона виконала всі формальності, а зараз почався технічний процес відвантаження вакцин з Індії.

«Ми виконали всі без винятку наші формальності: переказали кошти, підписали всі документи. Зараз відбувається технічний процес вже безпосередньо відвантаження вакцин. Навіть, ми вже точно знаємо, що ми отримали дозвіл Індії на експорт цієї вакцини. Отримали всі дозволи», - наголосив Максим Степанов. - Ми очікуємо. У понеділок, вівторок, середу вона має бути. У нас немає приводів, щоб це тягнути».

Він підкреслив, що Україна буде використовувати вакцини як мінімум чотирьох компаній: Pfizer, Sinovac, Novavax, AstraZeneca.

Також міністр охорони здоров’я зазначив, що, це буде наймасштабніша вакцинація в історії України і, відповідно до соцопитувань, щеплення від коронавірусу готові зробити 50% українців, що «ще непогано».

«Я хочу, щоб ми усвідомлювали: такої масштабної вакцинації країна ніколи в житті не проходила. Тобто нам в дуже стислі терміни потрібно надати можливість доступу до вакцини всім без винятку громадянам країни старше 18 років. І ми хочемо це зробити протягом 2021 року», - сказав Степанов.

Статьи по теме
Минздрав напомнил украинцам номера
Минздрав напомнил украинцам номера "горячих линий" психологической поддержки: список

По результатам аудита потребностей населения в услугах по охране психического здоровья, почти половина населения Украины нуждается в психологической помощи. На фоне неоднократных самоубийств в течение этого месяца украинцам напомнили номера "горячих линий" психологической помощи.
27.10.23 — 378

МОЗ опублікував список інфекцій, від яких бажано вакцинуватись під час війни
МОЗ опублікував список інфекцій, від яких бажано вакцинуватись під час війни

Під час війни організм людини більш вразливий, ніж у звичайний час, тому потребує додаткового захисту. Цей захист можуть забезпечити щеплення, котрі бувають як обов’язковими, так і рекомендованими, хоча нехтувати жодними з них не тільки не бажано, а часто і небезпечно.
08.05.22 — 610

Летальність від
Летальність від "ковіду" в Україні впала у 4 рази в порівнянні з "Дельта-хвилею", - МОЗ

Частота госпіталізацій в Україні зменшилася у 2-3 рази у порівнянні з "Дельта-хвилею" коронавірусу. А летальність від "ковіду" зменшилася у чотири рази - з 2,0% до 0,5%.
19.02.22 — 864