Контракти.ua

1256  —  10.02.21
Зеленський хотів би замінити спікера Ради
Зеленський хотів би замінити спікера Ради

Президент Володимир Зеленський хотів би бачити на посаді голови Верховної Ради чинного віцеспікера Руслана Стефанчука. Останнього спеціально для цього готують.

Про це повідомляє Українська правда.

Причина заміни спікера – самостійність чинного голови Разумкова. Той начебто має власні політичні амбіції та намагається не залежати від Офісу президента. Саме це і не подобається людям на Банковій.

Зазначається, що Стефанчук наразі виглядає найбільш прийнятною кандидатурою на посаду спікера, проте йому не вистачає медійності.

"Як розповідають в оточенні Зеленського, президент був би не проти підсадити Стефанчука на щабель вище у парламентській ієрархії. Але є проблема – цей щабель уже зайнятий", – йдеться у матеріалі УП.

Водночас, форсувати питання заміни спікера наразі не будуть, оскільки для цього треба публічно пояснити, що не так із Разумковим та знайти голоси на підтримку Стефанчука.

Статьи по теме
Кому з політиків та громадських діячів довіряють українці: опитування Центру Разумкова
Кому з політиків та громадських діячів довіряють українці: опитування Центру Разумкова

На початку липня 2023 року українці найбільше довіряють чинному президенту Володимиру Зеленському. Баланс довіри-недовіри складає 67,2%.
27.07.23 — 4948

Зачем Зеленский
Зачем Зеленский "приказал освободить Юг"?

Константин Машовец: Зачем Министр обороны Украины озвучил в публичной плоскости этот приказ? Хотят предупредить врага? В некотором смысле, да, хотят. Причём, не только врага... но и наших союзников и партнёров. Дело вот в чём...
11.07.22 — 2430

В Україні змінять модель призову в армію - Зеленський
В Україні змінять модель призову в армію - Зеленський

В Україні напрацюють безпекову реформу, яка торкнеться як Збройних сил, так і Міністерства внутрішніх справ.
24.06.22 — 8690