Контракти.ua

4417  —  09.02.21
Прохідний бар'єр в Раду змогли б подолати чотири партії - опитування
Прохідний бар'єр в Раду змогли б подолати чотири партії - опитування

Якби наступного тижня проходили б вибори до Верховної Ради України, то п'ятивідсотковий бар'єр подолали б чотири політичні партії.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова протягом 29 січня-3 лютого.

Так, за політичну партію "Слуга народу" готові проголосувати 22,2% тих, хто візьме участь у виборах і визначився зі своїм вибором.

За партію "Опозиційна платформа - За життя" готові віддати свій голос 21,9%, за "Європейську солідарність" - 18,1%, за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 10,3%. Також шанси пройти в парламент є у партії "Сила і честь", за яку готові проголосувати 4,7% визначилися.

2,7% визначилися проголосували б за партію "Голос", по 2,5% - за Радикальну партію Олега Ляшка та ВО "Свобода", 2,4% - за партію "Громадянська позиція", 2,3% - за "Українську стратегію Гройсмана ", 2,1% - за партію Шарія.

Партії "Опозиційний блок" і "УДАР Віталія Кличка" зібрали б трохи більше 1% голосів, інші - менш 1% кожна.

Крім цього, 16,1% загальної кількості респондентів заявили, що не мають наміру брати участь у виборах, а ще 15,4% не визначилися з відповіддю або відмовилися відповідати.

Опитування проводилося методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Статьи по теме
Мобілізація від 20 років: депутат розповів, чи планується радикальне зменшення призовного віку
Мобілізація від 20 років: депутат розповів, чи планується радикальне зменшення призовного віку

Народний депутат розповів, чи не вплине це на законопроєкт про мобілізацію.
11.04 — 173

Помер ексдепутат Ігор Юхновський
Помер ексдепутат Ігор Юхновський

Останні роки життя він жив у Львові.
27.03 — 236

Вісім народних депутатів звернулися до РНБО та СБУ з закликом ввести санкції проти спонсора
Вісім народних депутатів звернулися до РНБО та СБУ з закликом ввести санкції проти спонсора "армії Вагнера" російського олігарха Кондрашова, який заблокував ukr.net

Низка народних депутатів України звернулась до секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова та до голови Служби безпеки України Василя Малюка із проханням накласти санкції на російського бізнесмена Станіслава Кондрашова.
19.03 — 603