Контракти.ua

1645  —  03.02.21
Україні може загрожувати загальносистемна аварія в енергосистемі – регулятор
Україні може загрожувати загальносистемна аварія в енергосистемі – регулятор

Ситуація із запасами вугілля на складах ТЕС залишається критичною, а щоденне зменшення запасів вугілля загрожує стабільній роботі енергоблоків ТЕС - це може спровокувати виникнення загальносистемної аварії в об’єднаній енергосистемі України.

Про це йдеться у заяві НКРЕКП.

"Щоденне зменшення запасів вугілля загрожує стабільній роботі енергоблоків ТЕС. Це може спровокувати виникнення загальносистемної аварії в об’єднаній енергосистемі України та введення в дію графіків аварійного припинення електропостачання споживачам", - наголошують у тарифному регуляторі.

За даними НЕК "Укренерго", станом на 31 січня 2021 року запаси палива на складах ТЕС з листопада 2020 року зменшилися у 5,7 разів - до 436,8 тис т. 48% запасів вугілля зосереджено лише на двох станціях - Луганській та Слов’янській ТЕС.

"Разом з цим, за даними Міністерства енергетики, станом на 2 лютого 2021 року запаси вугілля на ТЕС становлять 431,9 тис т (291 тис т – газового вугілля та 140,9 тис т – антрациту). Поточні запаси вугілля в 5,5 разів менші за значення станом на 4 лютого 2020 року (2,4 млн т)", - йдеться у повідомленні.

Статьи по теме
ЗеУкрЭнерго: чья прокладка зарабатывает на поставках электроэнергии из Беларуси?
ЗеУкрЭнерго: чья прокладка зарабатывает на поставках электроэнергии из Беларуси?

Сергей Лямец, журналист: Назревает новый коррупционный скандал. Окружению Зе, похоже, мало дорог, УЗ, самолетов и "Нафтогаза". Решили влезть еще и в электроэнергию. Будьте осторожны, не все эти факты могут быть правдой. Но совершенно точно, далеко не все – вымысел. Я попробовал достать то, что более-менее достойно внимания.
03.12.21 — 1217

"С нами так играть не получится": Гончарук рассказал о монополии на энергорынке

Премьер-министр Украины Алексей Гончарук заявил, что правительство сделает все возможное, чтобы ПАО "Центрэнерго" приватизировал сильный внешний инвестор.
10.11.19 — 2006

Украина хочет расследовать, как Россия продает уголь из ОРДЛО в Европу
Украина хочет расследовать, как Россия продает уголь из ОРДЛО в Европу

Украина будет инициировать международное расследование относительно поставок Россией угля с оккупированных территорий Донбасса в страны Европы.
09.01.19 — 1605