Контракти.ua

5510  —  22.01.21
Зеленський анонсував реформу сфери соцпослуг
Зеленський анонсував реформу сфери соцпослуг

  Президент Володимир Зеленський пропонує провести реформу у сфері надання послуг з догляду за людьми похилого віку та людьми з інвалідністю.

Свої пропозиції він виклав під час візиту до Харкова, де напередодні в нелегальному пансіонаті загинули в пожежі 15 осіб.
"Будуть законодавчі ініціативи, повинна бути реформа. Люди зможуть отримувати нормальні якісні послуги. Я думаю, що як приватні послуги повинні бути, так і комунальні послуги - ми повинні відкрити, як би там це не звучало, але таку соціальну допомогу, такий ринок справедливих соціальних послуг має бути відкритий в Україні. Сьогодні цього немає", - сказав він.
Необхідність цієї реформи він пояснив не тільки трагедією в Харкові, а незаконним функціонуванням будинків для людей похилого віку по всій Україні. "Це потрібно зробити на законодавчому рівні, тому що якщо ми просто вирішимо харківський кейс - ми ж не знаємо навіть, скільки таких об'єктів у державі є. Ніхто цього не знає", - сказав президент.
Зеленський зазначив, що українці "в принципі, знають про такі платні хоспіси". "Те, що мені деякі наші колеги з правоохоронців сказали, що ніхто не знає про це - я не думаю, що це правда: в Інтернеті можна зареєструватися... коштує це в місяць від 5 тис до 15 тис... Такі хоспіси дуже просто оформляти, дуже швидко, а хоспіси такі - вони не платять ніяких податків і через це вони ніяк не оформлені, крім Інтернету", - сказав він.
Тому, за словами президента, повинна бути проведена в цій сфері "глобальна реформа" і для її напрацювання буде створена робоча група. "Зараз на цьому, на жаль, трагічному кейсі потрібно зробити все. По-перше, дати повноваження місту, щоб можна було надавати людям такі послуги", - резюмував Зеленський.
Президент зазначив, що такі послуги можуть надавати як приватні, так і державні заклади. "Люди можуть отримувати нормальні якісні послуги. Такий ринок справедливих соціальних послуг має бути відкритий в Україні. Сьогодні цього немає", - зазначив Зеленський.
Статьи по теме
Зачем Зеленский
Зачем Зеленский "приказал освободить Юг"?

Константин Машовец: Зачем Министр обороны Украины озвучил в публичной плоскости этот приказ? Хотят предупредить врага? В некотором смысле, да, хотят. Причём, не только врага... но и наших союзников и партнёров. Дело вот в чём...
11.07.22 — 2430

В Україні змінять модель призову в армію - Зеленський
В Україні змінять модель призову в армію - Зеленський

В Україні напрацюють безпекову реформу, яка торкнеться як Збройних сил, так і Міністерства внутрішніх справ.
24.06.22 — 8690

Скасування заборони на виїзд чоловіків за кордон: Зеленський відповів на петицію
Скасування заборони на виїзд чоловіків за кордон: Зеленський відповів на петицію

Президент Володимир Зеленський наголошує, що всі обмеження прав і свобод громадян, у тому числі й на виїзд за кордон, планують скасувати після завершення дії режиму воєнного стану.
12.06.22 — 3023