Контракти.ua

3204  —  19.01.21
Інструменти барбера: що потрібно для роботи у перукарні
Інструменти барбера: що потрібно для роботи у перукарні

Барбер – щось більше, ніж просто чоловічий перукар. Такий фахівець дбає не тільки про стрижку чоловіків, а й допомагає підтримувати рослинність на обличчі в охайному стані. І навіть маючи найкращі навички і багаторічну майстерність, без базового набору інструментів, яким користується кожен майстер барбершопу, не обійтися.

Безумовно, набір інструментів барберу набагато ширше, ніж у рядового працівника звичайній перукарні. Сьогодні Ви дізнаєтеся, що в першу чергу має бути в кейсі у професійного барбера. Ми розповімо про інструмент, яким працюють у BAR.T Barbershop виконуючи стрижки та гоління.

Інструментарій майстра: без чого не обійтися

Набір інструментів – важлива складова роботи фахівця будь-якої сфери, і чоловічий перукар – не виняток. Не тільки від професіоналізму залежить якість послуг, що надаються, а й від набору інструментів. Головною відмінною рисою барбершопа є набір професійних інструментів, які повинні бути у майстра в обов'язковому порядку.

Що обов'язково повинно бути на столі у барбера:

  • звичайні перукарські ножиці;
  • філірувальні ножиці;
  • стандартна машинка для стрижки з потужним мотором і різноманітним набором насадок;
  • небезпечна бритва зі змінними лезами;
  • гребінці та щітки;
  • фен;
  • професійна косметика.

У Барберів, що працюють на протязі декількох років і мають багаторічний стаж, цей перелік інструментів набагато ширший, однак такий стартовий набір, обов'язковий в арсеналі першокласного спеціаліста.

Інструменти: докладний опис

Для стрижки та корекції

  • Ножиці – основний інструмент барбера, який використовується для стрижки та корекції бороди. У свою чергу, ножиці поділяються на два типи: прямі і філірувальні. Прямі необхідні для зрізання волосся різної довжини. А філірувальні – використовуються для остаточної корекції стрижки, проріджування.
  • Машинка для стрижки – прилад, без якого робота барбера неможлива. При цьому обов’язково необхідний набір насадок, з яким можна створювати будь-який вид стрижки, коригувати волосяний покрив на обличчі.
  • Небезпечна бритва – інструмент, без якого жоден майстер не може вважати себе Барбером. Небезпечна бритва насадок не має, однак вона не менш універсальна, ніж машинка. Небезпечна бритва прибирає перетин, також її використовують для окантовки лінії росту волосся.

Для укладання і догляду

  • Гребінці – інструмент, яким при стрижці користується кожен перукар. І звичайно, у досвідченого барбера в арсеналі є кілька різних видів гребінців. Існують звичайні, які призначені для розчісування під час стрижки, а комбіновані і брашинги використовуються для формування укладання.
  • Щітки мають різне призначення: використовуються як для нанесення косметичних стабілізуючих засобів, наприклад масел, для масажу шкіри голови або очищення робочих інструментів.
  • Фен використовується для сушки і укладання волосся на голові і на обличчі.
  • Косметика – те, без чого жоден перукар не зможе створити стильну, акуратну зачіску. Наприклад, без піни і гелю для гоління неможливо буде привести до ладу бороду клієнта, а без фіксуючих гелів і бальзамів – не вийде укладання. Справжній Барбер дуже ретельно, з особливою відповідальністю ставиться до вибору косметики і завжди може порадити якісні бренди.

У статті Ви дізналися про обов'язковий набір інструментів. Насправді ж, майстри, що працюють досить давно, мають список набагато більше цього. Дуже часто на столі у барбера можна побачити величезну кількість ножиць, гребінців, щіток та різні косметичні засоби.

Статьи по теме
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну

Рінат Ахметов стверджує, що мирний договір із рф можливий тільки на умовах України, яка, зокрема, вимагає виведення російських військ і відновлення контролю над усіма захопленими територіями. Бізнесмен наголосив, що Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти росії, вимагаючи компенсації за грубі порушення його майнових прав під час неспровокованої військової агресії росії проти України.
02.09 — 399

Игристые из разных стран мира — названия и характеристики
Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.
29.04 — 385

Як урізноманітнити меню при ГВ?
Як урізноманітнити меню при ГВ?

Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.
06.03 — 344