Контракти.ua

474  —  18.12.20
Расследуются 5000 дел из-за войны на Донбассе
Расследуются 5000 дел из-за войны на Донбассе

Генпрокурор Ирина Венедиктова в пятницу, 18 декабря, опубликовала видеообращение, в котором рассказала о сотрудничестве с Международным уголовным судом.

По ее словам, сейчас расследуется около 5 тысяч производств из-за преступлений, связанных с вооруженным конфликтом в Украине.

При этом количество таких преступлений превышает 20 тысяч.

"Они (прокуроры - ред.) совместно с международными неправительственными организациями, начиная с 2016 года, направили в Международный уголовный суд в общем 15 информационных сообщений о наиболее тяжких преступлениях, которые совершаются против украинского народа", - говорится в заявлении.

Также, по словам генпрокурора, на уровне Департамента прокурорами сообщено о подозрении 54 лицам в совершении особо тяжких преступлений в ходе вооруженного конфликта.

Статьи по теме
За фактами вторгнення РФ в Україну розпочато кримінальні провадження
За фактами вторгнення РФ в Україну розпочато кримінальні провадження

Офіс генерального прокурора заявила, що за фактами вторгнення Російської Федерації в Україну було розпочато кримінальні провадження. Дії Росія також порушили норми міжнародного права.
24.02.22 — 539

"Евакуація" і "мобілізація" в ОРДЛО: Україна порушила кримінальні справи

Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова повідомила про порушення кримінальних справ за фактом так званих "евакуації" та "мобілізації" в окупованих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Вона підкреслила, що дії проросійських бойовиків порушують кілька положень Женевської конвенції.
21.02.22 — 650

Венедіктова: прокуратура провела всі необхідні дії щодо справи «вагнерівців»
Венедіктова: прокуратура провела всі необхідні дії щодо справи «вагнерівців»

Усі викладені в «Bellingcat» матеріали слідчі ретельно вивчать і долучать до справи – каже генпрокурорка Ірина Венедиктова.
19.11.21 — 836