Контракти.ua

522  —  15.09.20
Сучасні 3D фотошпалери: якими вони бувають
Сучасні 3D фотошпалери: якими вони бувають

Що являють собою 3D шпалери? Це полотна з широкоформатним малюнком, який змоделювали на комп'ютері і нанесли на паперову, вінілову або флізелінову рулонну основу. За допомогою певних частинок, що відбивають світло, створюється враження об'ємного зображення. Вони можуть бути настільки реалістичними, що здається, ніби предмети виступають всередину кімнати, або створюють візуальний коридор, ведучи далеко за межі стіни. Це візуальний обман, який називається 3D-ефектом.

Основні переваги

Як і всі інші різновиди, 3д фотообої для стін мають свої плюси:

  • ексклюзивний зовнішній вигляд;
  • створюють якісну ілюзію;
  • завдяки хорошим зносостійким характеристикам здатні прослужити дуже довго;
  • не вимагають складного догляду;
  • екологічно чисті.

Якими бувають 3D фотошпалери

За типом нанесення зображень фотошпалери розрізняють:

  • стандартні,
  • поодинокі,
  • світлодіодні,
  • флуоресцентні.

Існують матеріали з додатковими елементами, що створюють унікальні ефекти. До них відносяться флуоресцентні шпалери.

На стандартних 3D фотошпалерах зображення – не складова деталь. Зазвичай на них присутні геометричні фігури та абстракції. Випускаються шпалери в рулонах звичайних розмірів. Вони використовуються в інтер'єрах спалень, віталень, кухонь для зонування простору або виділення певних ділянок. Іноді стандартними полотнами обклеюють всі стіни.

Панорамні шпалери виробляються на замовлення під конкретне приміщення та дизайнерський концепт. Випускаються вони у вигляді єдиного полотнища, довжина якого може досягати 2–3 метрів. Розміщують їх на одній або декількох стінах (використовують з метою розмити межі приміщення).

Також можна купити фотообої в Україні, представлені як поодинокі тривимірні полотна невеликих розмірів, що використовуються для доповнення базового покриття. Подібна обробка може імітувати картину. Такі фотошпалери рекомендують використовувати для декорування перегородок або створення оригінальних акцентів.

Флуоресцентні 3D фотошпалери світяться у темряві. Ефект світіння спостерігається тільки в нічний час, вдень зображення залишаються просто об'ємними. Флуоресцентний порошок безпечний для людського організму. Саме він накопичує енергію світла з вікон та електричних джерел. Існують різні прийоми нанесення фарби: по контуру малюнків, штрихами, за допомогою повної замальовки окремих елементів.