Контракти.ua

993  —  20.05.20
Мітетеї - рецепт приготування в домашніх умовах
Мітетеї - рецепт приготування в домашніх умовах

Мітетеї - традиційна страва молдавської та румунської кухні. За виглядом вони нагадують маленькі ковбаски без оболонки. Готуються з яловичого і баранячого м'яса з додаванням бульйону, часнику, чорного перцю, чебрецю, солі. Подаються до столу добре підрум'яненими і ще гарячими.

В традиційному рецепті мітетеї смажаться на гратарі, такій товстій залізна решітка, розташована над розпеченим деревним вугіллям з твердих листяних порід дерев (бука, горіха, кизилу). Але і в домашніх умовах можна приготувати мітетеї, на пательні чи на грилі.

Інгредієнти:

  • Свинина (шия) - 700 г
  • Яловичина (пісна) - 300 г
  • Сіль - 1-2 ч. Ложки
  • Перець - 1 щіпка
  • Сода - 0,5 ч. Ложки
  • Крохмаль - 2 ст. ложки
  • Молоко - 0,5-1 стакан
  • Часник - 4-6 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Лавровий лист - 2-3 шт.
  • Перець горошком - 10-12 шт.
  • Олія - 30 г

Спосіб приготування:

1. М'ясо помити і обсушити, розрізати на шматочки. Потім двічі пропустити через м'ясорубку.

2. Часник очистити і дрібно нарізати.

3. У фарш додати дрібку соди, 2 ст. ложки крохмалю і подрібнений часник. Добре перемішати.

4. Посолити і поперчити за смаком. Перемішати.

5. Поступово додаючи молоко, замісити фарш. Відбити його, загорнути в плівку і поставити в холодильник на пару годин.

6. Сформувати з фаршу невеликі ковбаски, товщиною близько 2,5 см і довжиною приблизно 6-7 см. Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Викласти мітитеї в гаряче масло.

7. Обсмажити мітитеї на швидкому вогні з усіх боків до рум'яної скоринки. Паралельно закип'ятити чайник.

8. Викласти ковбаски в казанок.

9. Лук очистити, помити і нарізати півкільцями.

10.  Викласти зверху на мітитеї цибулю, перець горошком і лавровий лист.

11.  Залити ковбаски окропом, воду посолити за смаком. Закрити кришкою. Поставити мітитеї в духовку на середню полицю на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Подавати гарячі мітетеї з будь-яким гарниром.