Контракти.ua

692  —  22.04.20
В Украине анонсировали введение электронной прописки
В Украине анонсировали введение электронной прописки

В Украине в скором времени введут электронную прописку.

Об этом в среду, 22 апреля, заявил руководитель Государственной миграционной службы Украины Максим Соколюк во время онлайн-презентации приложения Дія.

 

Об этом Соколюк сказал, отвечая на вопрос журналистов о неудобстве ID-карты, с которой на отдельном листе все равно нужно распечатывать документ о месте регистрации.

"На прошлой неделе и сегодня утром мы имели конференцию с разработчиками. Уже очень скоро появится сервис, который сможет показывать само место регистрации лиц, имеющих ID-карты, и в приложении Дія, и на портале", - сказал он.

Соколюк отметил, что та информация, которая есть в реестре, будет появляться в электронном виде.

Статьи по теме
Кулеба закликав Індію переосмислити
Кулеба закликав Індію переосмислити "радянську спадщину" зв'язків з Росією

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту в Індію закликав Нью-Делі підтримувати Київ, заявивши, що тісні зв’язки південноазіатської країни з Росією базуються на радянській спадщині, яка зникає.
29.03 — 224

Через
Через "Дію" можна буде подавати заяви в Міжнародний реєстр збитків

У "Дії" з квітня запрацює нова послуга. У застосунку українці зможуть подати заяву про пошкоджені або знищені квартири, будинки, дачі тощо, якщо є Акт про обстеження від місцевої влади. Потім буде можливість подати заяви в Реєстр збитків, завданих агресією Росії проти України, якщо не було звернення до місцевої влади.
25.03 — 236

Протидія сексуальним домаганням у ЗСУ: на сайті президента зареєстрували петицію
Протидія сексуальним домаганням у ЗСУ: на сайті президента зареєстрували петицію

Підписанти звернулися до Верховного Головнокомандувача з проханням сприяти впровадженню вже розробленого механізму, який не встигли втілити до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
15.03 — 252