Контракти.ua

772  —  21.03.20
Спрос на валюту постепенно успокаивается – НБУ
Спрос на валюту постепенно успокаивается – НБУ

Нацбанк утром 20 марта для сглаживания чрезмерных колебаний гривни продал 150 млн долларов, а затем выкупил обратно 50 млн долларов, по данным НБУ, спрос на валюту постепенно успокаивается.

Об этом сообщает пресс-служба НБУ в Facebook.

"Гривня укрепилась впервые за последние несколько недель.

Торги на межбанковском валютном рынке открылись на уровне около 28 грн за доллар США. На закрытии котировки упали до уровня около 27,5 грн за доллар США", - говорится в сообщении.

В Нацбанке добавили, что спрос на валюту постепенно успокаивается.

"Сегодня мы провели вторую операцию по обмену наличного евро в безналичный для подкрепления касс банков. Лишь два банка подали заявки на 6,2 млн евро при объявленном объеме в 200 млн евро.

В последние дни население стало меньше покупать валюту - как наличную, так и онлайн. Например, вчера предложение и спрос населения на валюту были полностью сбалансированы", - добавили в регуляторе.

Статьи по теме
Курс валют в Україні: долар
Курс валют в Україні: долар "пішов у плавання" – як цим скористатися під час його купівлі чи продажу

Експерти прогнозують, що коливання на ринку валют триватимуть.
12.03 — 252

Яким буде курс долара протягом року – прогноз бізнесу
Яким буде курс долара протягом року – прогноз бізнесу

Керівники українських підприємств очікують на середнє значення обмінного курсу через 12 місяців на рівні 40,06 грн/долар. Девальваційні настрої бізнесу незначно погіршилися.
16.01 — 252

Курс валют в Україні: долар по 40 вже ось-ось – міф чи реальність
Курс валют в Україні: долар по 40 вже ось-ось – міф чи реальність

Чого очікувати від курсу валют на початку 2024 року. Курс валют в Україні перед Новим роком зробив стрибок угору. Так, плавне здорожчання долара змінилося швидким зростанням курсу. "Планку" в 40 гривень взято не було, але 39 грн за долар – так. Якщо гривня у січні  2024 року дешевшатиме такими ж темпами, як наприкінці грудня, то курс долара по 40+ стане реальністю вже найближчими днями.
04.01 — 303