Контракти.ua

950  —  18.11.19
«Це фактично війна»: що відбувається у Гонконзі
«Це фактично війна»: що відбувається у Гонконзі

Після пекла у Політехнічному університеті, вже за годину після відступу поліції у 6 ранку відбувся черговий наступ. На ранок уряд застосував усе: адміністративний ресурс, нові загони поліції, зброю та навіть китайську армію.


Тепер по порядку.
Близько 7 ранку з’явився біглий ректор Політеху. Він заявив, що в всьому винні студенти, але він – класний, і тому домовився з поліцією, щоб усі студенти вийшли, потім їх доставлять у поліцію і там будуть розбиратися, хто вчинив державні злочини. Тварь.
Деякі активісти, які були поруч з університетом, повірили в те, що поліція не буде їх бити та пішли на поступку. Їх закидали газом, забили та доставили у буцегарні.
У самому політесі досі – близько 600 осіб, 70% з них – студенти, у тому числі – іноземні. Капітулювати вони не збираються. «Це наш університет і наш дім».
Лідери студврядування зробили заяву до світу: врятуйте PolyU та Гонконг. Демократичні партії вже назвали ситуацію гуманітарною кризою та вимагають від уряду відпустити всіх затриманих.
Поліція звіріє. Є відео, де при побитті та затриманні студентів вони кричать «Ми зараз повторимо «Тяньаньмень» або «Кричи, бо тепер ми будемо тебе гвалутвати».
Паралельно на вулицях міста з’явилася китайська армія, вже зі зброєю. Вони ховаються по різних локаціях, і начебто вийшли підтримувати безпеку. Але факт – в них вже є зброя, і коли її застосують – невідомо. Активісти змогли зробити лиш декілька кадрів.


Сутички проходять по всьому місту, активісти блокують центральні дороги.
Поліція б’є журналістів, у тому числі іноземних. Наказ – припиняти висвітлення кризи.
Лікарів-волонтерів продовжують затримувати. Поліція привозить власних лікарів, аби ті не давали померти тим, кого везуть у камери. Правда, до Політеху вдалося дістатися Червоному хресту: його побоялися бити або затримувати.

Каска гонконгського протестувальника. Напис: «Не реанімувати якщо важко поранений і не реагую на подразники; заповіт, написаний від руки, в кишені»


Батьки дітей, які зараз у політесі, виступають з заявами про те, що їхні діти можуть бути вбиті у будь-яку хвилину.
Світ продовжує мовчати, українські ЗМІ пишуть гівнозводку, яка здебільшого не відображає реальності (за винятком декількох медіа, що все ж таки показують правду, хоч цього і не достатньо).
Гроші Пекіну смердять усюди. Бридко.


«Беркут» наносить повторний удар: день звіра у Гонконзі
Протести не вщухають вже другу добу. Постріли лунають по всьому місту, і, здається, поліції стало ще більше. Атаки на активістів стали брутальнішими: менше токсичного газу, більше звірячості.


У політесі досі залишаються люди. Однак, велика кількість вже або заарештована, або ув’язнена.
Під ніч біля університету з’явилася група директорів шкіл, які прийшли вивести неповнолітніх з університету. Їх було понад 30. Кожному з них шиють щось на кшталт злочинів проти державності. Коли поліція повідомляла кожному з дітей про rioting та майбутні строки, деякі директори шкіл бридко посміхалися – передають гонконгські медіа.
Ненавиджу.
Атаки на активістів на сусідніх вулицях стали схожі на сафарі. Поліція знаходить жертву та починає забивати до непритомності.
Людей забирають у відділки чи не викрадаючи у лікарів. Є факти затримання цілої групи постраждалих від дій поліції активістів.
По вулицях розставляють гільзи та залишки від газових зарядів. Як доказ злочинів поліції.
Продовжуються й атаки на медиків-волонтерів.
Депутати-демократи намагаюся врятувати кожну людину, яку можуть, але зазвичай марно - до них ставлення, як до непотребу.
Адже є вождь Сі. Господар світу та головний спонсор Путіна.
Фоторепортаж
Автор: Артур Харитонов, громадський активіст, координатор Free Hong Kong Center

Статьи по теме
Блінкен відвідає Китай, де обговорить підтримку РФ Пекіном – CNN
Блінкен відвідає Китай, де обговорить підтримку РФ Пекіном – CNN

Візит Блінкена до США запланований 24-26 квітня.
вчера, 15:27 — 240

Блінкен вирушить до Пекіна зі закликом про обмеження підтримки РФ
Блінкен вирушить до Пекіна зі закликом про обмеження підтримки РФ

Цього тижня держсекретар США Ентоні Блінкен вирушить до Пекіна з попередженням Китаю, зокрема, про обмеження технічної підтримки російських військових.
21.04 — 207

Китай є основним постачальником військового комплексу РФ, - держсекретар США
Китай є основним постачальником військового комплексу РФ, - держсекретар США

Держсекретар США Ентоні Блінкен розкритикував китайську підтримку російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін в даний час робить основний внесок у війну Москви в Україні, поставляючи критично важливі компоненти для зброї.
21.04 — 260