Контракти.ua

842  —  10.06.19
«Вона» не критикує Президента. Пропонує йому досвід
«Вона» не критикує Президента. Пропонує йому досвід

Петро Охотін, політтехнолог: Давно я не бачив Юлію Тимошенко, яка не перебуває в опозиції. Тепер, здається, почалося. Зі з‘їзду на Турівській видно декілька посилів.

1. «Батьківщина» не включилася в гонку за «новими обличчями». Думаю, це робилося свідомо. У осі позиціонування «досвідчені» vs «нові» усі різко побігли в нішу з «новими», де створили «червоний океан».

Виглядає так, що у штабі на Турівській пішли шляхом позиціонування як «досвідчені». Звідси – перевірена команда у п‘ятірці списку.

2. З пункту першого випливає і позиціонування лідера партії. Вона не критикує Президента. Пропонує йому досвід. І зі свого досвіду ставить дедлайн – 100 днів на зміни.

Думаю, в команді Зеленського це мали би сприйняти в стилі agile-методології: три спліти по тридцять днів і 10 днів на постановку технічних завдань.

3. Думаю, ми побачимо у кампанії багато тез з «Нового курсу». Задача цих тез – соціально збалансувати програму команди Зе.

4. Кампанія буде вестися з основним меседжем «Обрали президента Зеленського – обираємо коаліцію з «Батьківщиною».

Мінуси такого позиціонування:
1. Малий маневр для провокацій, зокрема, в інтернеті. На президентських Порошенку вдалося наростити рейтинг, почавши вести агресивну кампанію в мережі. Зараз це в тренді.

2. Потрібно донести сигнал. Для цього слід провести мобілізацію кандидатів і депутатів до місцевих рад, мотивувати їх проходити двори. А робота «в полі» важча, ніж віртуальність. Про місцевого політика знають все. І саме через нього сприймають центральну кампанію.

3. «Батьківщина» обрала роботу з нішею людей, які читають тексти. Знаєте, такий типаж технічної інтелігенції, який у супермаркеті вибирає йогурт через наявність там складових бактерій, а не через круту рекламу чи Референс «у данон»? Важкий виборець. Але в емоційних інтернет-баталіях незаслужено забутий.

Автор: Петро Охотін

 

Статьи по теме
Тимошенко закликає розробити мотиваційний закон про мобілізацію
Тимошенко закликає розробити мотиваційний закон про мобілізацію

Ухвалений Верховною радою у першому читанні новий закон про мобілізацію має бути доопрацьований. В нинішньому вигляді він має репресивний характер та не допоможе покращити ситуацію з обороною держави.
10.02 — 268

Тимошенко назвала законопроект про мобілізацію репресивним
Тимошенко назвала законопроект про мобілізацію репресивним

Лідер партії "Батьківщина" розкритикувала нову редакцію законопроекту про мобілізацію, назвавши його ще більш репресивним та антиконституційним. На її переконання, цей закон не посилить, а навпаки послабить Україну.
04.02 — 248

Юлія Тимошенко назвала законопроєкт про мобілізацію катастрофою, адже він містить неприпустимі антиконституційні вимоги
Юлія Тимошенко назвала законопроєкт про мобілізацію катастрофою, адже він містить неприпустимі антиконституційні вимоги

Команда «Батьківщини» боротиметься проти нового законопроєкту про мобілізацію, адже його ухвалення буде злочином проти України та неповагою до її громадян.
03.02 — 352