Контракти.ua

938  —  21.12.18
В киевском метро нарисовали учителя, который воевал в АТО
В киевском метро нарисовали учителя, который воевал в АТО

Бельгийский художник Spear увековечил школьного учителя из города Гадяч, героя АТО Владимира Доноса на стене станции метро Осокорки в Киеве.

Об этом сообщила советник Министра информационной политики Украины по вопросам международной коммуникации Марина Соботюк на своей странице в Facebook.

“В 2014 році батальйон Володимира потрапив під ворожий обстріл поблизу м. Іловайськ. Донос отримав тяжке поранення ноги і пролежав у лісі 5 днів серед тіл його однополчан. Знання, які він отримав з книжок протягом свого життя та любов до своєї сім’ї і родини допомогли йому вижити. Через 5 днів його знайшли двоє місцевих і відвезли до Донецької лікарні, де йому ампутували ногу, і він потрапив в полон. 18-го вересня його звільнили з полону. Сьогодні В. Донос знову працює шкільним вчителем у своєму рідному місті Гадяч Полтавської області”, – написала в своем посте Соботюк.

Работа получила название «Знания – это клад». Она была создана в рамках арт-проекта «MoreThanUs», который 19 декабря презентовали в киевской подземке. На открытие проекта приехал и сам Владимир Донос.

Автор мурала – стрит-арт художник из Брюсселя, который работает под псевдонимом Spear. Его работы можно увидеть на улицах городов Европы и Латинской Америки.

“Зображення масштабних портретів людей – це його спосіб зробити міста «більш людськими» і нагадати про важливість окремої Людини в суспільстві, в тому соціумі, яке має тенденцію до втрати людських чеснот”, – отметила Марина Соботюк.

Статьи по теме
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись
У Києві розквітли перші сакури: де можна помилуватись

Сорт Autumnalis Rosea – з ранньоквітучих. Біло-рожеві квіти починають розпускатися вже у березні.
30.03.23 — 3283

У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо
У Києві хочуть перепоховати тіло Ватутіна: що відомо

У Києві міська влада звернулася до Міністерства культури щодо ексгумації та перенесення тіла радянського генерала Миколи Ватутіна. Він похований в урядовому кварталі столиці.
11.02.23 — 5282

На Київ насувається потужний снігопад
На Київ насувається потужний снігопад

У Києві в ніч із 10 на 11 січня прогнозують потужний снігопад. Водіїв закликають утриматися від поїздок на авто під час негоди.
10.01.23 — 2962