Контракти.ua

2959  —  31.01.18
Украина получила рекордные поступления от табачных акцизов
Украина получила рекордные поступления от табачных акцизов

Украина получила рекордные поступления от табачных акцизов на фоне сокращения потребления табака.

Об этом сообщили в Украинском центре контроля над табаком ОО «Жизнь».

"Поступления от табачных акцизов в 2017 году, по данным Госказначейства, составили 39,9 млрд гривен, что на 6,7 млрд, или на 20% больше, чем в 2016 году. Продолжение значительного роста доходов госбюджета является результатом 40% повышения специфического акциза на табачные изделия с 1 января 2017 года", - говорится в сообщении.

В то же время реализация сигарет в прошлом году уменьшилась до 67 млрд штук или на 14% по сравнению с 2016 годом.

“Политика повышения акцизов на табачные изделия в очередной раз подтвердила свою эффективность: госбюджет снова получил больше поступлений, а украинцы потребляют меньше сигарет. В то же время нужно понимать, что именно курильщики являются плательщиками акцизного налога, а табачные корпорации исключительно администрируют этот налог”, - пояснил руководитель Центра Андрей Скипальский.

“Из-за того, что адвалорный акциз в Украине несколько лет подряд не повышают, он потерял свой фискальный смысл. Адвалорный акциз, по сути (для тех сигарет, где акциз был выше за минимальный специфический), дал менее чем 1% от всех акцизных поступлений”, - пояснил заведующий сектором контроля над табаком Украинского института стратегических исследований МОЗ Украины Константин Красовский.

Статьи по теме
“Героїчні будні кожного дня”: відновлення зв’язку на Херсонщині
“Героїчні будні кожного дня”: відновлення зв’язку на Херсонщині

З самого початку деокупації і до сьогодні, попри постійні обстріли та небезпеку, команда Укртелеком продовжує працювати над відновленням зв’язку, щоб забезпечити херсонців і мешканців області безперебійними послугами інтернету та телефонії. 
02.05 — 610

Аеропорт в Україні можуть відкрити вже цього року: який саме і від чого це залежить
Аеропорт в Україні можуть відкрити вже цього року: який саме і від чого це залежить

В Україні після новин про перемовини з авіаційними регуляторами в США та ЄС знову пожвавились розмови про відкриття одного з аеропортів. Експерти називають три можливі варіанти (Львів, Ужгород та Київ), розповідають про візити комісій, які регулярно інспектують стан летовища.
20.03 — 543

Збільшення цін на цемент: що вплинуло на виробництво автоклавного газобетону
Збільшення цін на цемент: що вплинуло на виробництво автоклавного газобетону

Російська агресія принесла на територію України чимало руйнувань: для відновлення зруйнованих житлових будинків, заводів, транспортних розвʼязок нашій державі доведеться витратити десятки мільйонів тонн чистого цементу. Проте, на жаль, за передбаченнями та оцінками експертів галузі, імовірно, для післявоєнної відбудови такої кількості будматеріалу нашій країні не вистачатиме.
28.02 — 669