Контракти.ua

1881  —  24.05.17
УБД для волонтеров: "А нас вы спросили"? Обзор мнений
УБД для волонтеров:

Нардеп Андрей Денисенко из партии УКРОП подал на рассмотрение в Раду законопроект про пердоставление волонтерам статуса участника боевых действий как возвращение долга государства перед ними. А что по этому поводу думают сами волонтеры и участники АТО?


Віталій Дейнега, волонтер, засновник проекту "Повернись живим"
Для депутатів, коротко: Мені нахрін не потрібне ваше УБД. Я не воював. Я не маю морального права на ці пільги
David Braun, волонтер, основатель "Народного проекта"
Какой то умник из ВР решил "подсобить" волонтерам и разрешить им получать статус участника боевых действий. Законов важных уже нет в повестке - пошёл предвыборный креатив. Говорят, что законопроект даже уже прошёл обсуждение в профильном комитете и даже получил положительную оценку.
Уважаемые депутаты. Не надо лезть со своим самоваром туда, куда не просят. 99% волонтеров, которых мы знаем крайне отрицательно относятся к этой идее. Более того, считают, что это дискредитирует саму идею волонтерства на корню.  Хочешь УБД - записывайся в армию. Не нужно путать тёплое с мягким.
Мирослав Гай, ветеран АТО
УБД для волонтеров? Мда, хорошо я не волонтер!
Ольга Решетилова, волонтер
Нардеп Андрій Денисенко з УКРОПу протягує через Раду законопроект про надання волонтерам статусу учасника бойових дій. Статус УБД, вважає Денисенко, - це "повернення боргу держави" перед волонтерами і "моральний обов'язок нашої влади в особі парламенту".
У мене немає Андрія Денисенка в друзях, але мені хотілось би, щоб він це прочитав. Пане Андрію, якщо ви справді вважаєте, що ви нам щось винні, то ви і держава в особі парламенту можете нам повернути цей борг.
Парламент може перестати відкладати "військові закони" і почати їх нарешті обговорювати і голосувати. Парламент може перетворити АТО на міжнародний збройний конфлікт, бо Міжнародний кримінальний суд події на Сході так кваліфікує, а Україна ні. Парламент може ратифікувати Римський статут. Парламент може ратифікувати Стамбульську конвенцію, а не посилатися в кулуарах на те, що це не популярно серед атошників, бо, бачите, багато атошників б'ють своїх жінок і дітей. Парламент може поцікавитися, що там робить ТСК по розслідуванню Іловайської трагедії. Парламент може викликати міністра Авакова і запитати в нього, чому провалена реформа поліції?
І ви особисто, і парламент можете і повинні робити значно більше, ніж ви робите зараз. Це Ваш і моральний, і професійний обов'язок, пане Денисенко. Писати і приймати якісні закони, які розвиватимуть країну, а не займатися тупим популізмом.
З повагою, волонтерка, активна, свідома і безстрашна громадянка, яка добиралася в найбільш небезпечні точки фронту і якій нафіг не потрібен статус УБД.
Роман Сініцин, волонтер
Тут нєкій депутат Андрій Денисенко подав законопроект 4192 і тягне його через комітети.
Згідно з цим законопроектом - волонтери можуть отримувати убедешечку. Учасника Бойових Дій. УБД - це право на безкоштовну земельну ділянку і купа пільг. Від комуналки до транспорту (в тому числі літаком раз на рік).
"Котрі добирались у найбільш небезпечні гарячі точки фронту і заступали собою державу у постачанні Армії"
Пафосно, да?
Денисенко, ну от я наприклад в різний період був у більшості гарячих участках фронту. Хіба що окрім ДАПу і Саурки. І завіз разом з іншими волонтерами "Народного тилу" сотні одиниць тепловізорів і ПНВ, які держава в 14-15 просто не закупала. І автомобілів більше сотні. І снаряги різної і медицини тонни. Та чого ми тільки не завезли. "Заступали державу", ага.
І знаєш Денисенко, по нам стріляли, і не раз. І по машинам стріляли. І в бліндажі ми сиділи коли всяке летіло. І страшно було. Іноді дуже страшно. І знаєш, Денисенко, МЕНІ НАХ#Й не потрібне УБД. І ініціатива твоя не потрібна. А причин декілька.
1) Моральна.
Ми приїхали і поїхали. І ніхто нас там не тримав і силою не тягнув. Ми їздили і іноді продовжуємо їздити туди добровільно. А хлопці залишались і залишаються. У тому числі ті у яких до сих пір немає і не буде УБД. І вони виконували і викконують наказ. І вбивали і вбивають. А ми ні. Улавлюєшь?
2) Українсько-корупційна.
Знаєш Денисенко, скільки коштує отримати УБД ментам у якомусь "Словянському чи Северодонецькому котлі"? 2-3к$. І відразу реалізовуєш право на безкоштовну земельну ділянку, наприклад. Ціла індустрія "туризму" убедешного є. Подейкують, що можна навіть не їхати, але це трохи дорожче. І в СБУ є ці туристи, і в ЗСУ.
Ти, Денисенко, хочеш відкрити ще одну корупційну тєму? УБД цивільним? І навісити на і без того соціально-пенсійно перенавантажений бюджет ще пару десятків мільйонів гривень?
А ти не хотів зареєструвати законопроект, який би розділив, приміром, учасників на різні категорії?
Денисенко, ти далба#об і шкідник. У мене все.
p.s. І да, хочу подивитись на тих волонтерів, які хочуть це УБД отримати. Є такі? Я про тих, хто щось возив. Є такі, які дійсно воювали і вбивали ворога, здійснювали аеророзвідку і.т.д. Але тут інша історія.
Масі Найем, ветеран АТО
Я не розумію людей, які хочуть УБД.  Так. в мене є УБД. І хлопці не дадуть збрехати - я навіть фото не здавав та думав, що омине. В мене є УБД і я не розумію навіщо воно сдалось мені у мирному житті, колі в мене є дві руки, дві ноги і можливість працювати.
І головне: який борг має повертати держава волонтерам? Тобто хто є тією державою - ми самі? Бо то з наших кишень. І який борг? Я не вважаю, що через перебування на передовій у держави з'явився переді мною борг. Скоріше в мене з'явилось право голосу і обов'язок не бути осторонь новим викликам держави. Але точно не просити у держави пільг.
Олексій Грідін, співголова-координатор в Раді волонтерів при МОУ
Шановні друзі волонтери!
Мабуть у нас дуже багата держава і з економікою все у нас гаразд... Популізм зашкалює. Передвиборча компанія почалася?
Рада волонтерів при МОУ та АНВУ звертається до всіх адекватних депутатів Верховної Ради України, Голови Верховної Ради, Президента України НЕ підтримувати законопроект України за номером 4192 від 10.03.2016р Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо статусу волонтерів!
Звертаємось до волонтерів та волонтерських організацій з проханням підтримати наше або написати листи-звернення за нижче вказаним зразком!
Президенту України Порошенко Петру Олексійовичу
Голові Верховної Ради України Парубію Андрію Володимировичу
Асоціація народних волонтерів України, яка об'єднує більше 30 волонтерських організацій, висловлює своє категоричне непогодження з зареєстрованим у Верховній Раді України проектом Закону про внесення змін до деяких законів України щодо статусу волонтерів (реєстраційний номер 4192 від 10.03.2016р.) та при прийнятті рішень щодо цього законопроекту, просить зважати на наступне.
По-перше, волонтери України, які в найтяжчий для країни час стали на захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України поряд з бійцями Збройних Сил України, добровольчими формуваннями та здійснювали забезпечення останніх необхідними засобами боротьби з агресією російської федерації допомагали не маючі на меті отримання будь-яких статусів, нагород чи премій. Ми вважаємо, що статус учасника бойових дій для волонтера не відповідає змісту волонтерської діяльності, нашим цілям та напрямкам роботи.
По-друге, в той час, коли статус учасника бойових дій й досі не можуть отримати добровольці, які приймали участь у бойових діях та захистили Україну в перші роки війни, питання статусу учасника бойових дій для волонтера є не актуальним.
По-третє, введення зазначеного статусу призведе зростання маніпуляцій зі статусом, збільшення корупції, розкрадання державних коштів та майна, знецінення самого статусу.
Ми вважаємо зазначену депутатську ініціативу неактуальною, популістською та такою, що знецінює діяльність волонтерів і вклад справжніх захисників Батьківщини у захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України тому просимо сприяти НЕ прийняттю та введенню у дію вказаного законопроекту.
Serg Marco, волонтер
Если что-я против статуса убд для волонтеров. Если мое мнение чего то значит-попрошу учесть.
Максим Музика, ветеран АТО
Для мене УБД - це буквально статус безпосереднього учасника БОЙОВИХ ДІЙ. Стостовно цього є певні папірці: бойовий наказ, бойове розпорядження або щось інше (вибачте, я не діловод, можу помилятись). Звичайно в 2014 році був хаос і часто-густо відповідні документи відсутні і з цим треба розбиратись. Але мені від самого початку здавалось дивним та безглуздим, що відрядження в зону АТО автоматично надавало статус учасника бойових дій. А надавати статус ще й волонтерам, це взагалі нонсенс. На мій погляд. Тому я категорично не згодний з Андрієм Денисенко стосовно цього. Хоча і поважаю його особисто.  Жоден доброволець так званої розвідгрупи Героя України Гордійчука, яка брала участь у штурмі та обороні Савур-Могили в серпні 2014 року досі не отримав статусу учасника бойових дій. Ми змогли лише загиблим цей статус вибити. І всі в курсі. Від МО до АП.
Ольга Хальченко, волонтер
Упаси нас от УБД для волонтеров. Позорище какое. Дайте бойцам, всем нашим бойцам УБД и успокойтесь. А что, реально есть волонтеры, которые себе УБД выбили?
В красках представила, как, уже через пару лет, все отважные перевозчики капусты, вареников и старых свитеров начнут потрясать корочками.
Для той кучки слабоумных, что гоняют, обвешанные тепловизорами, по фронтам, достаточно, думаю, выдать "блокпост-иммунитет", а их семьям - скидку на валерьянку во всех аптеках страны. И норм будет:)
Дана Яровая, волонтер
Буду краткой. По поводу УБД для волонтёров.
Лично я, категорически против. И меня забавляет сам факт того, что волонтёров не спросили, а законопроект уже подали и я даже не удивлюсь, если проголосуют за. Выборы же близко. А волонтеры составляют активную часть гражданского общества. А потом я себе представляю раздачу этих УБД. По какому принципу, за какие заслуги? Предположу, что раздача УБД будет проходить согласно партийных списков. Я недавно на одном таком награждении уже присутствовала.
Первые УБД по волонтерсву получат Ахметов, Ляшко и Йуля Володимирівна. Как за что? За активную помощь.
Будет как обычно, награждение непричастных и наказание невиновных.
Не, ребятишки, идите нахер с такими заигрываниями. Мы ведь как помогать так и послать можем.
Лилия Украинская, волонтер
А волонтеров спросили? 98% волонтеров против. Нам не нужны УБД!!! Вы лучше дайте УБД добровольцам которые в 2014 году пошли защищать войну. Многие до сих пор его не получили.
Ірина Коваленко, волонтер
УБД волонтерам. Шановні ви зовсім совість втратили. Я не знаю ні одного волонтера котрий би волонтерів тільки, тільки за своі власні кошти. Та я знаю волонтерш, дружин олігархів, утриманок бандюків при владі котрі за гроші своїх коханців світяться на ТБ, а гроші збирають у простих громадян. І вони "СПРАВЖНІ волонтери котрі заслуговують УБД ". Хочете УБД - пензлюйте підписуйте контракт, рятуйте хлопців на лініях обстрілів і тоді віщайте.

 

Статьи по теме
Російська акторка Марія Машкова показала кадри з Києва і звернулася до росіян:
Російська акторка Марія Машкова показала кадри з Києва і звернулася до росіян: "Те, що ми коїмо – це п*здець"

Відома російська акторка, донька путініста Володимира Машкова - Марія поділилася кадрами зі столиці України.
22.07.22 — 1352

З якими захворюваннями не призиватимуть до армії під час воєнного стану: список
З якими захворюваннями не призиватимуть до армії під час воєнного стану: список

Мобілізація в Україні продовжена до 23 серпня 2022 року. Зараз продовжують закликати українців, які потрапляють під першу і другу хвилю мобілізації. Існують винятки по мобілізації - за станом здоров'я, сімейні обставини, бронь на підприємствах і багато інших.
04.07.22 — 17442

УІНП оприлюднив новий ролик, що розвінчує тезу «Ніхто не забутий, ніщо не забуте»
УІНП оприлюднив новий ролик, що розвінчує тезу «Ніхто не забутий, ніщо не забуте»

Український інститут національної пам’яті випустив новий ролик із циклу «Війна і міф», що розвінчує тезу «Ніхто не забутий, ніщо не забуте».
09.05.22 — 1256