Контракти.ua

1667  —  02.05.14
В Славянске задержали вероятных убийц украинских военных
В Славянске задержали вероятных убийц украинских военных

В рамках проведения антитеррористической операции в пятницу были задержаны четыре человека, подозреваемых в осуществлении стрельбы из передвижных зенитно-ракетных комплексов по вертолетам Вооруженных сил Украины вблизи Славянска.

«В результате проведения мероприятий в рамках АТО на блокпосту сепаратистов в районе Славянска задержаны 4 человек, которые ориентировочно и произвели выстрелы из ПЗРК по вертолетам ВСУ», - заявил советник министра обороны Юрий Повх.

По его словам, в данное время с задержанными, в соответствии с действующим законодательством, проводятся необходимые мероприятия соответствующими силовыми структурами.

Что касается похищенного пилота, то по словам представителя Минобороны, еще до прибытия спецназа одного из раненных пилотов диверсанты успели захватить. «Они фактически ждали на месте экстренной посадки вертолета. Место пребывания офицера сейчас установлено и насколько мы проинформированы, ему сейчас проводится операция в одном из медицинских учреждений», - добавил он.

Напомним, в Славянске двое военнослужащих ВСУ погибли, еще несколько ранены в результате обстрела двух вертолетов Ми-24, которые осуществляли воздушное патрулирование. Кроме того, в Славянске вооруженные лица обстреляли вертолет МЧС, который прибыл на место с бригадой медиков для оказания помощи и эвакуации. Ранен один из медиков.

Статьи по теме
Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками
Як діди? – Так, але є нюанс. Стислий курс історії росії ХХ сторіччя з важливими висновками

Юрій Богданов: Любов Путіна та його пропаганди до порівняння війни з Україною (або, як він каже, з усім Заходом) з Другою Світовою війною передбачає логічну лінію «ми як діди зараз всіх переможемо». Як діди. Чому ми взагалі про це говоримо? Тому що я втомився читати трохи сповнені відчаю та песимізму тексти на тему «ось Росія зможе воювати хоч 10 років», бо зараз їх заводи запрацюють і будуть виробляти 10000 танків на рік і 100000 БПЛА на годину. А ще росіяни підуть за першим покликом вождя помирати нескінченно. Якась частина піде, але не та, яка треба Путіну. Наче говорили про це 100 разів, а все одно – по колу і по колу.
27.06.23 — 536

Том Купер. Війна в Україні, 19 квітня 2023. Про перевагу в повітрі та контрнаступ
Том Купер. Війна в Україні, 19 квітня 2023. Про перевагу в повітрі та контрнаступ

Перша частина нового звіту Тома Купера не надто втішна: росіяни мають (нехай обмежену) перевагу в повітрі й почали застосовувати новий тип авіаційних боєприпасів — прочитується традиційна вимога Купера надавати Україні більше й ще більше засобів ППО. В другій — більш оптимістичній — частині проскакує нетипова для аналітика думка, що якісь кроки до широкого наступу ЗСУ вже роблять й він більше не видається неможливим за даних умов.
20.04.23 — 682

Інтерв'ю з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним The Economist. Основні моменти
Інтерв'ю з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним The Economist. Основні моменти

Автор: The Economist. Переклад: Mortis Aeterna. Це відредаговані основні моменти нашого інтерв'ю з Головнокомандувачем ЗСУ генералом армії Валерієм Залужним від 3 грудня 2022 року. Розпочав він зі свого особистого погляду на війну.
15.12.22 — 776