Контракти.ua

3044  —  16.03.14
На суддів у справі Тимошенко заведено кримінальне впровадження
На суддів у справі Тимошенко заведено кримінальне впровадження

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України розпочало кримінальне провадження за фактами ухвалення суддями Печерського та Шевченківського райсудів Києва незаконних рішень у кримінальних справах проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.  

Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст. 371 (завідомо незаконні затримання, домашній арешт або тримання під вартою), ч. 1 ст. 374 (порушення права на захист), ч. 1, 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, постанови) КК України.

Крім того, проводиться досудове розслідування щодо співробітників Генпрокуратури за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 351 (перешкоджання діяльності народного депутата України), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності) КК України.

Кримінальне провадження відкрито щодо експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз "за фактом складання і видачі завідомо неправдивих висновків судових експертиз у кримінальній справі Ю. Тимошенко", а також щодо службових осіб Качанівської виправної колонії № 54 (Харківська область) - за фактом складання завідомо неправдивих актів про відмову Тимошенко від участі в судових засіданнях.

Також проводиться розслідування за фактом надання завідомо неправдивих показань свідками у кримінальному провадженні стосовно Тимошенко за підозрою в причетності до вбивства народного депутата України Євгена Щербаня в 1996 році.

За повідомленням "Інтерфакс-Україна".

Статьи по теме
Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян
Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян

Переважна більшість українців (68%) вважають, що Україна зберігає власний суверенітет та здатна ухвалювати власні рішення.
19.04 — 177

У Києві зможуть знести
У Києві зможуть знести "Арку дружби народів". Мінкульт ухвалив важливе рішення

Міністерство культури та інформаційної політики видало наказ щодо того, що колишня "Арка дружби народів" більше не є ерухомою пам'яткою історії.
19.04 — 173

В Україні закуплять РЕБ для критичної інфраструктури: Кабмін ухвалив рішення
В Україні закуплять РЕБ для критичної інфраструктури: Кабмін ухвалив рішення

Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яке дозволить закупити засоби радіоелектронної боротьби для захисту об'єктів критичної інфраструктури.
13.04 — 155