Контракти.ua

8079  —  15.12.13
Відому журналістку Тетяну Чорновіл планують арештувати
Відому журналістку Тетяну Чорновіл планують арештувати

У соціальних мережах з'явилося повідомлення журналістів різних ЗМІ про те, що готується арешт журналістки та громадської активістки Тетяни Чорновіл.  

Зокрема журналіст Осман Пашаєв повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук: «Говорив з Тінею Чорновіл по телефону дві хвилини тому. Підтвердила - є ордер на її арешт від СБУ».

Також про підготовку арешта Т. Чорновіл повідомив громадський діяч Зорян Шкіряк.

Поки не вдалося офіційно підтвердити чи спростувати дану інформацію в СБУ.

Т. Чорновіл співпрацює з рядом всеукраїнських видань. Відома журналістським розслідуванням щодо резиденції у Межигір'ї.

У віці 17 років Тетяна Чорновол вже брала участь у акціях УНА-УНСО, згодом стала прес-секретарем організації (на громадських засадах). В одній з акцій "Україна без Кучми", на протест проти ув'язнення членів УНА-УНСО, разом з подругою прикувала себе до рейок на залізничній станції у Києві. Однак, коли після кампанії "Україна без Кучми" УНА-УНСО пішла на переговори з владою, Чорновол розцінила це як "зраду принципів" та покинула організацію.

Крім того, Т.Чорновол була кандидатом у депутати до Верховної Ради на Парламентських виборах 2012 року по мажоритарному виборчому округу № 120 (Львівська область). Висунута партією Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина". Тетяна Чорновол програла вибори, здобувши другий результат на окрузі після Ярослава Дубневича.

16 серпня 2013 року разом з Ігорем Луценком, Єгором Соболєвим та двома іншими активістами громадського руху "Збережи старий Київ" Чорновол прийшла до сесійної зали Київради на знак протесту проти проведення запланованої на 19 серпня сесії міськради, термін роботи якої скінчився 2 червня.

Чотирьох інших активістів заарештували і засудили до адміністративного арешту на 5 діб. Тетяна Чорновол пробула на карнизі Київради, доки її не зняли службовці МНС. З цього приводу Тетяну Чорновол двічі оштрафували: на 130 грн за непокору міліції та на 113 грн за хуліганство.

За повідомленням УНН.

Статьи по теме
Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні
Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні

Можливо, якби не було атаки Ірану на Ізраїль, Конгрес і далі міг би зволікати з ухваленням питання ще кілька тижнів чи місяців.
вчера, 20:35 — 392

СБУ допомогла викрити мережу впливу Медведчука в ЄС, - джерело
СБУ допомогла викрити мережу впливу Медведчука в ЄС, - джерело

Напередодні виборів до Європейського парламенту контррозвідка Чехії викрила в Празі проросійську мережу впливу на євродепутатів. За мережею стояв колишній народний депутат України, зрадник Віктор Медведчук.
31.03 — 211