Контракти.ua

41158  —  19.07.13
Захарченко не контролює міліцію, а винен в усьому Янукович - експерт
Захарченко не контролює міліцію, а винен в усьому Янукович - експерт

Директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко вважає малоймовірною відставку міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.  

«У Януковича просто немає запасних гравців такого рівня, хто міг би змінити Захарченка. Велика проблема полягає в тому, що президент не виростив нових «легенд», тільки добре знайомих. Він не працює сьогодні з професіоналами. На першому місці – принцип особистої відданості. А Захарченко дуже добре вписується в цю схему. Тому в найближчий час, незважаючи на ріст конфліктності населення з правоохоронними органами і міліцією зокрема, відставки Захарченка не буде», – вважає експерт.

За словами експерта, акції протесту проти міліції більшою мірою відбиваються на репутації самого Януковича.

«Янукович сам винний, бо збудував таку ієрархічну систему: якщо виникає певна криза і «б'є» по певній особистості, то в кінцевому результаті репутацію втрачає єдина людина – Янукович. Це – зворотна реакція його «царського» становища. У даному випадку, що би не відбувалося в українській міліції, відповідати буде не Захарченко, бо він призначений і може бути звільнений, а Янукович. Тобто шляхом дискредитації Захарченка дискредитують президента», – заявив Небоженко.

На його думку, Захарченко не контролює міліцію. «Звісно ні. В ієрархічній системі або ти заробляєш гроші, або виконуєш державну роль. Якщо в міліцію потрапляє корупція, то як же її можна контролювати?! Там не може діяти норма, наказ, там діють лише гроші», – вважає політолог.

За повідомленням «Тижня».

Статьи по теме
Україна занадто хвора на
Україна занадто хвора на "донецьку плісняву" - політолог

Українська опозиція не встигає за вимогами часу. Тому у 2014 чи 2015 роках не слід очікувати легкої перемоги.
07.01.14 — 35040

Эксперт назвал причину поражения оппозиции на довыборах
Эксперт назвал причину поражения оппозиции на довыборах

Украинская оппозиция не смогла реализовать свой шанс на довыборах по «проблемным округам», поскольку лидеры были всецело поглощены Евромайданом.  
17.12.13 — 21356

Майдан приведет к настоящему подполью - Небоженко
Майдан приведет к настоящему подполью - Небоженко

Майдан «застыл» и не получает выхода энергии. Это приведет к радикализации сопротивления после роспуска Майдана.  
17.12.13 — 21710