Контракти.ua

705  —  04.04.13
Пшонка визнав проблеми в українськіх СІЗО
Пшонка визнав проблеми в українськіх СІЗО

Майже у кожному четвертому ізоляторі тимчасового утримання матеріально-побутові і медико-санітарні умови не відповідають вимогам законодавства, заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

«Суттєві порушення з цих питань ще мають поширений характер. Адже майже у кожному четвертому ізоляторі тимчасового тримання матеріально-побутові і медико-санітарні умови не відповідають вимогам законодавства, особливо, в таких регіонах, як АР Крим, Житомирська та Чернігівська області. У зв’язку з цим, діяльність 66 з них (ізоляторів) – призупинена. Третина ізоляторів не обладнані кімнатами побачень та обшуків», - сказав Пшонка.

Коментуючи ситуацію, щодо медико-санітарних умов в установах попереднього ув’язнення Державної пенітенціарної служби, Віктор Пшонка зазначив, що «із 32 таких установ майже у половині норми площі на одного ув’язненого не відповідають законодавчо визначеним».

За його словами, допускаються порушення закону щодо медичного забезпечення взятих під варту осіб та засуджених.

«З тих даних, які сьогодні ми маємо, я роблю висновки про те, що Державною пенітенціарною службою спільно з Міністерством охорони здоров’я не забезпечено ліцензування та акредитацію медичних частин установ виконання покарань. Ця проблема в першу чергу стосується таких областей, як Волинська, Житомирська, Одеська, Черкаська та АР Криму.

А Міністерство охорони здоров’я цільові перевірки діяльності таких установ щодо питань медико-санітарного забезпечення взагалі не проводило», - уточнив Пшонка.

 

Статьи по теме
Кауфмана таємним рішенням суду випустили із СІЗО, - Гутовська
Кауфмана таємним рішенням суду випустили із СІЗО, - Гутовська

Закон про відновлення е-декларування дозволить НАЗК “розморозити” “справу судді Босого”
07.11.23 — 399

Скандального Насірова відправили до СІЗО з можливістю внесення застави у 523,2 млн грн
Скандального Насірова відправили до СІЗО з можливістю внесення застави у 523,2 млн грн

Якщо Насіров не внесе заставу, то перебуватиме у СІЗО до 17 грудня.
01.11.22 — 646

Відмовників з Бурятії тримають у СІЗО під Луганськом, -
Відмовників з Бурятії тримають у СІЗО під Луганськом, - "Медіазона"

Російських військовослужбовців з Бурятії, які відмовилися воювати в Україні, відправляють до слідчого ізолятора під окупованим Луганськом.
18.07.22 — 747