Контракти.ua

686  —  13.02.13
Грищенко впевнений, що дефіциту ліків не буде
Грищенко впевнений, що дефіциту ліків не буде

Віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко запевняє, що жодних проблем з постачанням ліків після запровадження ліцензування імпортних лікарських засобів не виникне.

К.Грищенко нагадав, що в українському законодавстві запроваджується обов’язкова норма про належну виробничу практику (GMP). За його словами, це є система забезпечення якості ліків, яка гарантує дотримання міжнародних стандартів якості ліків.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що з 15 лютого імпортні ліки зможуть потрапити в Україну лише за умови дотримання цих вимог. Він зауважив, що представництва закордонних фірм, які імпортують лікарські засоби в Україну, були заздалегідь про це попереджені.

«Жодних проблем з постачанням ліків не повинно бути», - сказав К.Грищенко.

Він додав, що на даний момент усі імпортери мають на своїх складах достатній запас ліків.

«Це їхній обов’язок і вони його усвідомлюють», - заявив К.Грищенко.

 

Статьи по теме
Декларацію з сімейним лікарем можна буде підписувати онлайн
Декларацію з сімейним лікарем можна буде підписувати онлайн

У 2024 році в Україні з'явиться можливість укласти декларацію з сімейним лікарем онлайн. Це один з кроків плану з цифровізації системи охорони здоров'я на поточний рік.
18.01 — 295

На які ліки можна буде отримати Е-рецепт у 2024 році
На які ліки можна буде отримати Е-рецепт у 2024 році

У 2024 році перелік ліків, які можна придбати за електронним рецептом, розширили. Тому тепер українці матимуть доступ і до інших категорій препаратів.
30.12.23 — 407

В Україні нема дефіциту ліків
В Україні нема дефіциту ліків

Під час війни, яку розв'язала Росія, в інформаційному просторі часто поширюються фейки та пропаганда ворога. Нещодавно українці отримали на електронні скриньки листи про нібито дефіцит ліків в аптеках та закликом користуватися народними засобами. Листи надсилалися ніби-то від МОЗ.
22.11.23 — 337