Контракти.ua

2687  —  05.02.13
У Верховної Ради більше немає спікера – Розенко
У Верховної Ради більше немає спікера – Розенко

Верховна Рада має працювати лише тоді, коли сам законодавчий орган працює з дотриманням Конституції, тобто коли народні депутати голосують персонально.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат від фракції «УДАР» Павло Розенко.

«Є закон про регламент, в якому чітко виписана формула: народні депутати голосують персонально і в спосіб, що унеможливлює голосування за іншого. Ми даємо більшості сьогодні будь-який спосіб. Перший варіант - запровадження сенсорної кнопки в системі Рада-3. Якщо щось не виходить у вас технічно - давайте в цей час голосувати персонально підняттям рук або бюлетенями», - зазначив Розенко.

Депутат нагадав, що на утримання народних обранців витрачаються кошти платників податків «і в цей час народні депутати не ходять до парламенту, не здійснюють свої повноваження і не голосують особисто. Це викликає у суспільства шалене обурення: пенсія сьогодні 890 грн, кошти віддаємо на депутатів, а вони не працюють».

Розенко підкреслив, що питання про запровадження нового способу голосування знаходиться виключено в компетенції голови ВР. «Сьогодні він може своїм розпорядженням - ввести цю систему в дію. Це його персональне зобов’язання і його персональна відповідальність. У нього є час до 10:00. Якщо ми побачимо систему, яка унеможливлює голосування за іншого, ми вносимо законопроекти, які «УДАР», «Батьківщина» і «Свобода» зареєстрували у ВР, і починаємо працювати», - сказав політик.

Водночас, за словами Розенка, питання в тому, «що у нас немає спікера». «Сьогодні голова Верховної Ради не є головою Верховної Ради, а є спікером коаліції Партії Регіонів і комуністів. Банкова говорить не допустити позачергової сесії – значить більше 150 підписів ніхто не враховує. Рибак скоїв службовий злочин - він на підставі домислів вирішив, що підписи народних депутатів не відповідають дійсності. Голова ВР повинен бути звільнений зі своєї посади. Ця людина не повинна бути головою парламенту, вона не виконала свій конституційний обов’язок», - наголосив політик.

Статьи по теме
Тимошенко: парламенту вдалось відстояли принципи справедливої мобілізації
Тимошенко: парламенту вдалось відстояли принципи справедливої мобілізації

Законопроект про мобілізацію знятий з розгляду Верховної ради. Більше українцям можна не боятися репресивних та антиконституційних норм.
14.01 — 370

Арахамія: наступного року - ні парламентських, ні місцевих, ні президентських виборів не буде
Арахамія: наступного року - ні парламентських, ні місцевих, ні президентських виборів не буде

Найближчими роками в Україні не буде змоги провести вибори, ні парламентські, ні місцеві, ні президентські.
27.11.23 — 352

"Зробити батальйон "Парламент" і на два тижні – під Бахмут": комбат "Свободи" прокоментував роботу депутатів

Петро Кузик влучно прокоментував роботу в парламенті українських народних обранців.
27.10.23 — 467