Контракти.ua

1634  —  10.01.13
Новий голова СБУ був російським офіцером до 1998 року
Новий голова СБУ був російським офіцером до 1998 року

Новий голова СБУ Олександр Якименко до 1998 року був офіцером російської армії. Про це він сам пише на форумі випускників свого військового училища.

Про це можна зробити висновок з його записів на форумі випускників Єйського вищого військового авіаційного училища, в якому навчався Якименко. Немає сумнівів, що людина, яка залишала на форумі свої повідомлення під ніком «Александр Якименко», – нинішній голова Служби безпеки України.

По-перше, він фігурує у списку випускників 1986 року, та упродовж кількох років залишав повідомлення у гілці форуму, де спілкуються курсанти училища з 1986-го року випуску, повідомляє ТВі.
По-друге, Якименко і сам зізнається, що перейшов на службу в СБУ, розповідає, що вивчав причини падіння літака під Сухою Балкою... Тобто факти, викладені на інтернет-форумі, збігаються із даними офіційної біографії.

Перший запис Якименка на форумі датований 16 квітня 2006 року. Він розповідає про те, чим займався після випуску з училища. А згадуючи про управління Служби безпеки України в Донецькій області, вживає... абревіатуру КДБ.

«Після випуску служив у Монголії (Чойбаслан), вивели у Крим (Гвардійське), закінчив ВПА в 97-му, звільнився у 98-му. Зараз у Донецьку в КДБ», – повідомив Якименко.

У Гвардійському базувався російський авіаполк, а ВПА – це Військово-повітряна академія ім. Гагаріна, розташована неподалік від Москви, в якій, до речі, навчався і кумир Віктора Януковича Георгій Береговий.

У ще одному дописі Якименко деталізує, як потрапив на службу в Україну. В Росії він, виявляється, став непотрібним.

«Для тих, хто не зрозумів, – служу в управлінні Служби безпеки у Донецькій області. Після закінчення академії я зрозумів, що мої знання нікому на... не потрібні. От і звільнився. А ті пацани помітили, призвали знову, от і тягну лямку», – розповів Якименко.

Крім того в одному з дописів, Якименко негативно відгукується про журналістів і каже, що працівників ЗМІ треба гнати від армійських справ "поганою мітлою".

Якименко також у одному зі своїх дописів переймається долею російського полку, який припинив своє існування в Криму у 2009 році. В цьому полку він раніше служив. «А тепер про сумне. 1 серпня цього року (2009-го) на 72 році життя припинив своє існування Червонознаменний Севастопольський ордена Кутузова ІІІ ступеня 43-й ОМШАП… Ось так наші цивільні керівники керують МО», – поскаржився Якименко три роки тому.

Статьи по теме
Чи може Україна знищити Кримський міст і як це намагалися зробити раніше: відверта розмова голови СБУ
Чи може Україна знищити Кримський міст і як це намагалися зробити раніше: відверта розмова голови СБУ

За словами Малюка, РФ уже не використовує Кримський міст для постачання зброї.
вчера, 15:27 — 173

Малюк про використання морських дронів проти росіян: СБУ ніколи не повторюється
Малюк про використання морських дронів проти росіян: СБУ ніколи не повторюється

Служба безпеки України ніколи не повторюється у використанні морських дронів проти російських окупантів, щоб вони не змогли підлаштувати свою оборону.
вчера, 13:17 — 155

Малюк: СБУ продовжує працювати, а НПЗ країни-бензоколонки – палати
Малюк: СБУ продовжує працювати, а НПЗ країни-бензоколонки – палати

Росія за рахунок експорту нафтопродуктів поповнює свій бюджет, у тому числі й воєнний. Саме тому СБУ активно працює над мінімізацією цих надходжень.
вчера, 08:07 — 164