Контракти.ua

Автор: Наталья Клименко —  3980  —  08.02.12
Роман Забзалюк: «Я не виключаю фізичної розправи наді мною»
Роман Забзалюк: «Я не виключаю фізичної розправи наді мною»

В ексклюзивному інтерв’ю «Контрактам» Роман Забзалюк розповів про те, від чого він лікувався та хто особисто передав йому хабар.

Репортаж з викривальної прес-конференції Романа Забзалюка

Пане Романе, у фракції «Реформи заради майбутнього» підтверджують, що давали вам гроші, але не 450 тисяч доларів, а близько 100 тисяч, і не у якості хабара, а на лікування…

Роман Забзалюк: Відразу кажу: це брехня. Інформація про якісь складнощі з моїм здоров’ям, по-перше, серйозно перебільшена. А, по-друге, якщо ви відслідковували хронологію моїх появ в новинах, то могли помітити, що ці ускладнення зі здоров’ям виникли пізніше, ніж у мене відбулася розмова з паном Рибаковим.

Що насправді було з вашим здоров’ям? Чому ви так довго були на лікарняному?

Роман Забзалюк: Далися в знаки старі травми, виникли ускладнення. У свій час, коли я виконував військовий обов’язок в Афганістані, у мене були поранення в живіт, тож вони нагадали про себе.

Говорять про 100 тисяч, які ви витратили на лікування у Ізраїлі. Це правда?

Роман Забзалюк: Ну, ви знаєте, зараз почнуть казати всяку нісенітницю. За 100 тисяч, по-моєму, можна поміняти все тіло. А щодо Ізраїлю – я там не був, це можна дуже легко перевірити по прикордонній службі, по митниці, і переконатися, що я не перетинав кордон з цією країною.

Після проведення вами викривальної прес-конференції не посипалися дзвінки з погрозами? Взагалі, якої реакції від колишніх колег ви очікуєте?

Роман Забзалюк: Гадаю, що буде спроба фізичної розправи наді мною. Тому найкращим захистом для себе на даний час, я вважаю, журналістів. І про будь-які свої подальші кроки я буду вам повідомляти.

Чому на роль «засланого козачка» вибрали саме вас? Чи це була ваша власна ініціатива?

Роман Забзалюк: Я в партії 12 років, тобто вже ветеран, можна сказати. До того ж, очолюю Центральну контрольно-ревізійну комісію у партії, яка зобов’язана перейматися питаннями недопущення розколів.

Що вам пообіцяло керівництво партії за цей відчайдушний крок? Можливо, місце у першій десятці виборчого списку?

Роман Забзалюк: А ось зверніть увагу: наскільки небезпечна ця антимораль, яка виходить з цього режиму. Коли людина говорить щиро: «я зробив це заради України», це сприймається ніби як майданна патетика. Але я дійсно робив це від серця і від розуму. Я це робив заради України.

Хто передав вам хабар у 450 тисяч доларів, про який ви говорите?

Роман Забзалюк: Безпосередньо Рибаков.

Статьи по теме
Помер ексдепутат Ігор Юхновський
Помер ексдепутат Ігор Юхновський

Останні роки життя він жив у Львові.
27.03 — 203

Вісім народних депутатів звернулися до РНБО та СБУ з закликом ввести санкції проти спонсора
Вісім народних депутатів звернулися до РНБО та СБУ з закликом ввести санкції проти спонсора "армії Вагнера" російського олігарха Кондрашова, який заблокував ukr.net

Низка народних депутатів України звернулась до секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова та до голови Служби безпеки України Василя Малюка із проханням накласти санкції на російського бізнесмена Станіслава Кондрашова.
19.03 — 512

300 депутатів підтримали: Антон Дробович розповів, де розташують Національне військове меморіальне кладовище
300 депутатів підтримали: Антон Дробович розповів, де розташують Національне військове меморіальне кладовище

Директор Українського інституту національної пам'яті розповів про ідею цього великого простору меморіального кладовища.
05.03 — 617