Контракти.ua

607  —  22.12.21
До Ради нині проходять вісім партій включно з політсилами Гройсмана і Смешка, – "Рейтинг"
До Ради нині проходять вісім партій включно з політсилами Гройсмана і Смешка, –

Якби парламентські вибори проводилися наступної неділі, до парламенту пройшли б вісім партій.

Про це свідчать дані опитування групи "Рейтинг", проведеного 16-18 грудня.

Подолати 5% барʼєр проходження вдалося б "Слузі народу" з 19,2%, "Європейській солідарності" з 14,1%, "Батьківщині" з 11,1%, ОПЗЖ (10,5%), Українській стратегії Гройсмана (6,8%), Силі і честь Смешка (6,5%), партія Дмитра Разумкова, якої поки що не існує (6%), партія власника каналу "Наш" Євгена Мураєва (5,7%).

РПЛ має 4,2%, УДАР – 4%, Свобода 3,5%. Партія Шарія – 2,6%, "Голос" – 2,2%, Самопоміч – 1,6%.

Опитування проводилося 16-18 грудня серед повнолітніх українців по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій. Метод опитування – телефонні інтервʼю з використанням компʼютера. Було опитано 2500 респондентів, помилка репрезентативності з довірчою ймовірністю 0,95 – не більше 2%.

Нагадаємо, за даними КМІС, якби вибори до українського парламенту відбувалися в середині грудня, до Верховної Ради пройшли б шість політичних сил: "Слуга народу", "ОПЗЖ", "Батьківщина", "Європейська солідарність", "Розумна політика" та "Сила і честь". Також близькі до 5% прохідного бар’єру партії "Українська стратегія Гройсмана" і "Наші".

Статьи по теме
Вибори в Україні під час воєнного стану неможливі: в
Вибори в Україні під час воєнного стану неможливі: в "Слузі народу" пояснили чому

Проведення виборів в Україні під час воєнного стану неможливе. Серед головних практичних проблем, наприклад, неможливість забезпечити повноцінну участь у виборах військовослужбовців та українців за кордоном.
22.03 — 181

Пенсійний фонд України отримав ще одну функцію
Пенсійний фонд України отримав ще одну функцію

Верховна рада ухвалила закон про передачу функцій адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування Пенсійному фонду України від Державної податкової служби.
21.03 — 173

Як фальсифікували
Як фальсифікували "вибори Путіна": росіяни "намалювали" рекордну явку на ТОТ

Ворог вигадав височезну явку на українських територіях, де немає значної частини жителів, де цілі міста зруйновані та порожні.
19.03 — 181