Контракти.ua

495  —  30.11.21
Малозабезпечені зможуть започаткувати власну справу: Лазебна повідомила про нову програму
Малозабезпечені зможуть започаткувати власну справу: Лазебна повідомила про нову програму

В Україні з 2022 року запровадять програму, яка допоможе безробітним із числа малозабезпечених отримати кошти на започаткування власної справи.

Як передає Укрінформ, про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна під час виступу на Всеукраїнській онлайн-конференції з питань деінституціалізації дітей з інвалідністю, що транслювався на сторінці Мінсоцполітики у Фейсбуці.

«Ми розуміємо, що найвищий ризик потрапляння дитини до інтернатних закладів, безумовно, у тих сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах. Тому на додаток до програми допомоги таким сім’ям ми з нового року запроваджуємо нову програму, яка допоможе безробітним із числа малозабезпечених родин отримати кошти на започаткування власної справи і вийти з бідності», - розповіла Лазебна.

Вона додала, що також працюватимуть з регіонами, громадами, щоб більшість тих людей, які сьогодні не мають роботи і не знають, як ми кажемо, чим прогодувати своїх дітей, залучалися до роботи, до власної справи.

Як повідомлялося, раніше міністр соціальної політики України Марина Лазебна поінформувала, що на реалізацію цієї програми в проекті держбюджету на наступний рік планується близько 100 млн. грн.