Контракти.ua

737  —  29.11.21
В Індії локалізують виробництво українських корабельних турбін
В Індії локалізують виробництво українських корабельних турбін

Виготовлення окремих компонентів корабельних газотурбінних двигунів виробництва українського підприємства НВКГ «Зоря»-«Машпроект» частково локалізують в Індії.

Про це йдеться в угоді, яку підприємство Укроборонпрому підписало з індійською державною компанією Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL), передає Національний Промисловий Портал з посиланням на UMP.

За словами гендиректора НВКГ Олексія Жуковця, ця угода підвищить конкурентоспроможність продукції підприємства та розширить можливості для участі у нових проєктах.

«Угодою ми закріпили результати тривалої 6-річної взаємодії з BHEL щодо визначення формату співробітництва, технічних можливостей та подальших перспектив. Реалізація проєкту локалізації значно підвищує конкурентоспроможність нашої продукції на ринку Індії. Ми значно зміцнили свої позиції та розширили можливості для участі у нових проєктах. Сьогодні ми маємо підстави говорити про застосування нашої техніки для кораблів індійських ВМС у довгостроковій перспективі», — зазначив очільник підприємства.

Часткова локалізація відбуватиметься за ліцензійним контрактом із виплатою BHEL відповідного роялті на користь ДП «Зоря»-«Машпроект».

На підприємстві також нагадали, що за умовами індійської державної програми розвитку країни Make in India, під час ухвалення рішення про співпрацю з іноземними партнерами, перевага віддається тим компаніям, виробництво продукції яких хоча б частково локалізовано в Індії.