Контракти.ua

1014  —  17.10.21
У Міноборони створили новий департамент
У Міноборони створили новий департамент

Для вдосконалення взаємодії з виконавцями оборонних закупівель у Міністерстві оборони створено Департамент державного гарантування якості.

Про це повідомляє пресслужба МОУ, передає Укрінформ.

"Замовник не має права втручатися в господарську діяльність виконавця оборонних закупівель, інакше замовник порушує законодавство, зокрема й Конституцію України. Роль Міністерства оборони – укладати угоди і домовлятися", – зазначив заступник міністра оборони Олександр Носов.

За його словами, нині на підприємствах-виконавцях працюють так звані представники замовника – військова прийомка.

"Ми змінюємо підхід до їхньої роботи. Анонсую, що до кінця цього року такого поняття як управління військових представництв у нас не буде. Таке рішення за моїм поданням ухвалив міністр оборони. Створено Департамент державного гарантування якості, що діятиме відповідно до вимог Закону України "Про оборонні закупівлі"", – наголосив Носов.

Як повідомляв Укрінформ, Закон «Про оборонні закупівлі» набув чинності 1 січня 2021 року. Цей закон визначає загальні правові засади планування, порядок формування обсягів та особливостей здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони, а також інших товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони, а також порядок здійснення державного і демократичного цивільного контролю у сфері оборонних закупівель.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 190

В Минобороны придумали, как уменьшить кражи топлива, предназначенного для ВСУ
В Минобороны придумали, как уменьшить кражи топлива, предназначенного для ВСУ

Дизель и бензин для армии будут маркироваться цветом. Это сделают для того, чтобы уменьшить количество краж топлива, предназначенного для военных.
12.11.23 — 359

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 367